*Nettavisen* Sport.

United slapp med skrekken: - Det er helt utrolig!

UVIRKELIG: Saido Berahino hadde muligheten til å utligne femten minutter før slutt, men bommet uforståelig fra fem meters hold. Foto: (Ruters / NTB scanpix)

Manchester United vant etter kjempemiss fra bortelaget.

07.11.15 18:56

MANCHESTER UNITED - WEST BROM 2-0:

Ett mål på de fire siste kampene var fasiten for et Manchester United under kritikk foran lørdagens oppgjør mot West Bromwich.

Vertene imponerte ikke nevneverdig i denne kampen heller, men vant til slutt 2-0 etter scoringer av Jesse Lingard og Juan Mata.

Det kunne imidlertid sett styggere ut dersom Saido Berahino hadde scoret på sin gigantiske mulighet et kvarter før slutt. Engelskmannen headet heldigvis for hjemmelaget over mål fra kort hold, og dermed klatrer United helt opp i ryggen på byrival City.

Uniteds andre målscorer mener laget fikk med seg et perfekt resultat inn mot landslagspausen.

- Jeg synes vi spilte bra fotball i den første omgangen, men etter pause hadde vi problemer. Selvfølgelig ønsker man å angripe, men i blant må man tilpasse seg på grunn av motstanderen. Uansett er det et perfekt resultat å ta med seg før landslagspausen, sier Mata til BBC.

Målløst til pause - igjen
Den første omgangen på Old Trafford var av det kjedsommelige slaget, og to sjanser var alt vertene klarte å skape.

Først da Wayne Rooney vippet Juan Mata igjennom før spanjolen avsluttet hårfint utenfor den bortre stolpen.

Like før pause var det Anthony Martial som fikk muligheten til å sende hjemmelaget i ledelsen, men den unge spissen fyrte skuddet rett på keeper Boaz Myhill.

Old Trafford-publikummet måtte konstatere at heltene deres nok en gang mislyktes i å score i løpet av de første 45 minuttene i en ligakamp, til tross for at Louis van Gaals mannskap hadde full kontroll bakover.

Lingards første
Etter pause tok det derimot ikke lang tid før de drøyt 70.000 hjemmetilhengerne fikk noe å juble for. Bare sju minutter var spilt etter hvilen da Jesse Lingard tok ned ballen på rundt 20 meter og sendte i vei en avslutning av det særdeles presise slaget.

Skuddet var godt utenfor Myhills rekkevidde og ballen snek seg inn like på innsiden av stolperota. Ungguttens første scoring i United-trøya.

Hjemmelaget hadde fått sin etterlengtede scoring, men kunne anse seg selv som heldige over at det var nok til å hente alle poengene.

Uvirkelig bom
Et kvarter før full tid fikk nemlig innbytter Saido Berahino en alle tiders mulighet til å utligne for gjestene. Helt umarkert på femmeteren headet imidlertid West Brom-spissen uvirkelig svakt over målet og David De Gea kunne puste lettet ut.

- Hvordan kan du unngå å score der, Berahino?! Det er forferdelig svakt, det er helt utrolig at det går an, utbrøt TV 2-kommentator Jørgen Klem.

United slapp med skrekken og gjenopprettet raskt kontroll over tingenes tilstand.

På overtid ble Martial taklet overende i feltet og United doblet ledelsen gjennom Juan Mata.

Dermed er rødtrøyene fra Manchester ett poeng bak byrival og ligaleder City med en kamp mer spilt.

Få med deg siste utgave av Tippemagasinet her!

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=326mk6lGADSPjeZrN8itmHv4QHXK9wVBliUz96CVmE-i6QditACXzs_8P3CLCzM-JRnSbhjXwFgrFJVN4kgXJODKwOJ30PHb&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.