RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United slår tilbake

Foto: Getty Images/Matthew Peters
Sist oppdatert:
Manchester United trenger en hjemmeseier. Sjekk tippetipsene.

Øvrig meny fra Sportspill onsdag:
Oddstips:City favoritter mot formløse russere
Hockey-Pelle:Setter pengene på Färjestad
Viking Lotto:Vinn 145 mill i kveld!
Trav:Nettavisens drømmebane
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Midtukekupongen består av sju kamper fra Champions League og fem fra Europa League. CL-kampene spilles onsdag, de andre torsdag.

Bonuspotten har steget til pene 2,5 millioner kroner. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

Alle kampene kan du følge direkte i Nettavisen populære livesystem.

1. Manchester United - Real Sociedad
United topper gruppe A etter 4-2-seier over Bayer Leverkusen i den første runden og 1-1 borte mot Shakhtar sist. Var ikke det førende laget der og viser seg heller ikke fra sin beste side i Premier League om dagen. Spilte uavgjort hjemme mot Southampton sist, slet seg til 2-1-seier over bunnlaget Sunderland nest sist, og før det ble det tap for West Bromwich på hjemmebane.

Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Danny Welbeck og Tom Cleverley har slitt med skader i det siste, men det er ikke umulig at alle rekker kveldens kamp. Stjerneskuddet Adnan Januzaj er tatt inn i Uniteds CL-tropp.

Real Sociedad ligger sist i gruppen med null poeng og 1-4 i målforskjell. Har også vært inne i en tung periode i serien, men fikk en solid opptur med 2-1 borte mot Valencia søndag. Det var lagets første seier på åtte kamper i serie og cup, og baskerne klatret opp til 12. plass i La Liga.

Midtbanespilleren Gorka Elustondo gikk glipp av helgens kamp, og han står trolig over også her. Esteban Granero er langtidsskadet.

Vi gjorde rett i å sette HU på forrige hjemmekamp United spilte, men tror engelskmennene tar seg sammen og leverer varene her. Det vil gi dem et godt grep om gruppen, og også sårt tiltrengt selvtillit i ligaen. H.

2. Bayer Leverkusen - Shakhtar Donetsk
Leverkusen imponerte ikke veldig hjemme mot Real Sociedad forrige runde, og seiersmålet ved Jens Hegeler kom helt på tampen av kampen. Tapte den første kampen 2-4 for United og ligger på tredjeplass i gruppen med tre poeng. Slo Hoffenheim 2-1 borte fredag og ligger på en sterk tredjeplass med 22 poeng på ni kamper. Opp til serieleder Bayern skiller det bare ett poeng.

Lars Bender og Levin Öztunali er ute med skader. Gonzalo Castro var tilbake etter en drøy måned på sidelinjen med to målgivende i helgen.

Shakthar spilte 1-1 hjemme mot United sist og åpnet med en sterk 2-0-seier over Sociedad. Har ikke dominert den ukrainske ligaen like mye som de senere årene og ligger på andreplass – etter Metalist Kharkiv – når det er spilt 13 runder.

Serhiy Kryvtsov skadet ankelen i 3-1-seieren borte mot Illychivets i helgen, men er med i troppen.

Shakthar har masse erfaring på dette nivået og er et giftig og smart kontringslag som ikke må undervurderes på bortebane. HUB.

3. Real Madrid – Juventus
Real leder gruppen suverent med seks poeng og 10-1 i målforskjell. Slo Malaga 2-0 i helgen og tok dermed inn to poeng på Barcelona i den hjemlige ligaen. Ligger tre poeng bak erkerivalen.

Gareth Bale, Karim Benzema, Fabio Coentrao og Raphael Varane er fit for fight, og da er det bare Xabi Alonso av de store stjernene som ennå ikke er spilleklar. 31-åringen kan imidlertid rekke Barca-kampen til helgen.

Juventus har innledet med uavgjort mot FCK og Galatasaray, noe som må betegnes som skuffende for den italienske storheten. Ledet 2-0 borte mot Fiorentina i helgen og så ut til å ha full kontroll på kampen, men personlige feil gjorde at den regjerende seriemesteren til slutt tapte 2-4. Ligger dermed på tredjeplass – fem poeng bak ledende Roma.

Mirko Vucinic, Stephan Lichtsteiner og Fabio Quagliarella er ute med skader.

Juventus har gått seirende ut av de siste fire innbyrdes møtene, og Real har en viktig seriekamp mot Barcelona allerede lørdag. Vi tror imidlertid at spanjolene stiller skjerpet og toppet her og gir dem gode vinnersjanser. H.

4. Galatasaray - FC København
Galatasaray ble knust av Real på hjemmebane i den første runden, men overrasket med 2-2 borte mot Juventus sist. Vant 2-1 hjemme mot Karabukspor i helgen, men ligger helt nede på 11. plass i den tyrkiske ligaen.

Hamit Altintop, Hakan Balta og Gökhan Zan er ute med skader.

FCK yppet seg litt borte mot Real sist, men tapte til slutt 4-0. Åpnet med uavgjort hjemme mot Juventus. Startet elendig i den danske serien, men har fått opp dampen og står med 4-1-1 på de siste seks.

Ståle Solbakken kan mønstre en skadefri tropp.

Det er ikke usannsynlig at Juventus taper i Madrid i kveld, og da vil en eventuell vinner her være med i kampen om andreplassen. FCK har noe på gang etter den svake starten på sesongen og skal ikke undervurderes mot et Galatasaray som sliter i den hjemlige serien. HUB.

5. Bayern München - Viktoria Plzen
Bayern imponerte stort i 3-1-seieren borte mot Manchester City sist og topper gruppe D med full pott og fem plussmål. Slo Mainz 4-1 i helgen og topper Bundesligaen med 23 poeng av 27 mulige.

Jerome Boateng soner karantene, mens Dante er ute med skade.

Plzen tapte 2-3 borte mot CSKA forrige runde og ligger sist i gruppen med null poeng. Ligger på andreplass i den tsjekkiske ligaen etter å ha spilt 1-1 hjemme mot lende Sparta Praha i helgen. Har ennå ikke tapt i serien (7-4-0).

Midtstopperen Marian Cisovsky, som scoret fem mål i kvalifiseringen, er tilbake etter skade.

Tyske storlag stiller som regel skjerpet uansett hvor dårlig motstanderen er, og selv om U eller B vil gjøre underverker for premieutbetalingen, kaster vi ikke bort kryss i en kamp som garantert ender med hjemmeseier. H.

6. Anderlecht - Paris Saint Germain
Anderlecht tapte hele 0-3 hjemme for Olympiakos sist og ligger sist i gruppe C med null poeng og fem minusmål. Oppgjøret mot Olympiakos ble nokså komisk, da Anderlecht bommet på den ene kjempesjansen etter den andre.

Ligger på femteplass i den belgiske ligaen etter å ha slått bunnlaget Mons 2-0 i helgen. Det skiller hele sju poeng opp til ledende Standard.

Silvio Proto og Ronald Vargas er fortsatt ute med skader.

PSG hadde få problemer med å beseire Benfica 3-0 sist og topper gruppen med full pott og seks plussmål. Viste ingen nåde med Bastia i helgen og vant til slutt 4-0. Leder den franske ligaen med 24 poeng på ti kamper.

Javier Pastore var hjemme i Argentina av personlige årsaker i helgen, og playmakeren er heller ikke med her. Thiago Silva er snart tilbake, men denne kampen kommer trolig for tidlig.

PSG er meget sultne på CL-suksess og har flere formsterke verdenstjerner i troppen. Det bør holde til seier, selv om belgierne har mer inne enn de har vist så langt. B.

7. Benfica – Olympiakos
Viktig kamp i gruppe C. Benfica står med tre poeng etter å ha tapt 0-3 for PSG sist, mens Olympiakos har samme fasit etter å ha banket Anderlecht 3-0 i samme runde.

Benfica har ikke bedre enn 4-2-1 i den portugisiske serien og ligger allerede fem poeng bak Porto. Miralem Sulejmani, Rodrigo og Eduardo Salvio er ute med skader.

Olympiakos har fulgt opp det gode resultatet i Belgia med full pott og 10-1 i målforskjell på de to siste kampene i den greske serien. Står med 7-1-0 og flotte 24-2 i målforskjell.

Gaetan Bong er ute med skade, mens Paulo Machado er tvilsom.

Benfica er normalt bunnsolide på hjemmebane, og det er farlig å legge for mye vekt på Olympiakos’ borteseier over Anderlecht. Vi tror ikke på en ny B, men utelukker ikke at grekerne kan knipe et poeng. HU.

8. Anzhi Makhachkala – Tromsø
De siste fem kampene er hentet fra Europa League og spilles torsdag.

Anzhi åpnet med uavgjort borte mot Sheriff og fulgte opp med 0-2-tap hjemme for Tottenham. Har spilt 13 kamper i den russiske ligaen uten å vinne et eneste oppgjør og ligger sist med seks poeng.

Tromsø så ut til å ta tre poeng mot Sheriff sist, men selv om moldoverne fikk en spiller utvist, klarte ikke Gutan å dra seieren i land. Står dermed også med ett poeng etter to runder.

Tok en svært etterlengtet 4-3-seier over Viking i helgen og ligger på kvalikplassen når tre runder gjenstår i Tippeligaen. Det skilles nå to poeng opp til Sandnes på sikker plass.

Steinar Nilsen hviler trolig noen spillere torsdag kveld. Marcus Sahlman og Miika Koppinen er to av de mest aktuelle.

Dette oppgjøret kommer svært ubeleilig for et Tromsø-lag som møter LSK på bortebane i en livsviktig kamp søndag. Vi tror mest på hjemmelaget, men utelukker ikke at TIL forsvarer seg til ett poeng. HU.

9. Sheriff Tiraspol – Tottenham
Sheriff har åpnet med uavgjort i sine to første kamper og ligger på andreplass bak suverene Tottenham. Leder den hjemlige ligaen med 29 poeng på 12 kamper.

Tottenham har stilt nokså reservepreget i de to første kampene, men har likevel hatt få problemer med å ta full pott. Slo tilbake fra det overraskende hjemmetapet for West Ham med en fin 2-0-seier over Aston Villa i helgen. Ligger nå på femteplass i Premier League, tre poeng bak ledende Arsenal.

Danny Rose og Etienne Capoue er ute med skader.

Tottenham kommer trolig til å hvile en del stjerner i dette oppgjøret og klarer seg helt fint med uavgjort. Vi garderer derfor. UB.

10. Elfsborg – Esbjerg
Elfsborg åpnet med 0-4 borte mot ledende Salzburg og fulgte opp med 1-1 hjemme mot Standard. Har 2-3-1 på de siste i serien og ligger på en skuffende sjetteplass – 14 poeng bak serieleder Malmö.

Esbjerg overrasket med 2-1 borte mot Standard første runde, men kom ned på jorda med 1-2 hjemme mot Salzburg sist. Ligger på tredjeplass i serien, men har mistet kontakt med lederlaget Midtjylland etter to strake tap.

Disse to skal være nokså jevnbyrdige, og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

11. Wigan - Rubin Kazan
Wigan beviser at man kan godt gjøre det bra i Europa League selv om man til daglig ligger midt på tabellen i Championship. Åpnet med 0-0 borte mot Zulte og fulgte opp med 3-1 hjemme mot Maribor. Tapte 0-1 borte for Blackpool i helgen og falt ned til 13. plass i den hjemlige ligaen. Det skal tas med at man har to kamper til gode på de fleste lagene over på tabellen.

Rubin slo Zulte hele 4-0 forrige runde og topper gruppe D med full pott og sju plussmål. I den russiske ligaen går det derimot ikke like bra. Tapte 1-2 for Volga i helgen og ligger på 10. plass med stusselige 3-7-3 så langt.

Den svake serieformen til Rubin og det faktum at russiske lag ofte gjør det svakt på bortebane i Europa, gjør at vi tror mest på Wigan. HU.

12. Swansea - Kuban Krasnodar
Swansea stilte med de fleste stjernene i 1-0-seieren over St. Gallen sist og leder gruppe A med full pott og fire plussmål. Tok endelig en hjemmeseier i ligaen med 4-0 over Sunderland i helgen og klatret til 11. plass i Premier League.

Kaptein Ashley Williams og Alan Tate er skadet. Ben Davies er usikker.

Kuban klarte å holde nullen mot Valencia til det gjenstod 17 minutter sist, men tapte til slutt 0-2. Ligger dermed sist i puljen med null poeng og fire minusmål. Gjør det svært dårlig i den russiske ligaen om dagen og falt ned til 11. plass etter tapet for Dinamo Moskva i helgen.

Swansea tar EL seriøst og skal være et par hakk bedre enn dette formløse russiske laget. H.

96-rekker:
1. Manchester United - Real Sociedad H

2. Bayer Leverkusen - Shakhtar Donetsk HU

3. Real Madrid – Juventus H

4. Galatasaray - FC København HB

5. Bayern München - Viktoria Plzen H

6. Anderlecht - Paris Saint Germain B

7. Benfica – Olympiakos H

8. Anzhi Makhachkala – Tromsø HU

9. Sheriff Tiraspol – Tottenham UB

10. Elfsborg – Esbjerg HUB

11. Wigan - Rubin Kazan HU

12. Swansea - Kuban Krasnodar H

Klikk her for å levere 96-rekken

432-rekker
1. Manchester United - Real Sociedad H

2. Bayer Leverkusen - Shakhtar Donetsk HUB

3. Real Madrid – Juventus H

4. Galatasaray - FC København HUB

5. Bayern München - Viktoria Plzen H

6. Anderlecht - Paris Saint Germain B

7. Benfica – Olympiakos HU

8. Anzhi Makhachkala – Tromsø HU

9. Sheriff Tiraspol – Tottenham UB

10. Elfsborg – Esbjerg HUB

11. Wigan - Rubin Kazan HU

12. Swansea - Kuban Krasnodar H

Klikk her for å levere 432-rekken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere