RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United-stjerne mistet lappen

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
United-spilleren ble tatt i fartskontroll tre ganger på seks uker.

United-stopperen Rio Ferdinand må belage seg på å være fotgjenger i tiden som kommer. Ifølge Manchester Evening News har nemlig en domstol i Manchester besluttet å inndra fotballstjernens førerkort i seks måneder.

Bakgrunnen er at Ferdinand tre ganger på kort tid skal ha passert en automatisk fartskontroll i for høy hastighet. Den aktuelle strekningen, som ligger tett ved Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, har en fartsgrense på 30 km/t.

48 km/t
Da Ferdinand ble tatt for tredje gang hadde bilen hans en hastighet på 48 km/t, skriver lokalavisen.

33-åringen skal ha kjørt en Jaguar XJ – registrert på luksusbil-fabrikanten. Ifølge Ferdinands advokat Nick Freeman skal derfor politiet ha varslet bilprodusenten om de to første fartsovertredelsene – men uten at informasjonen ble formidlet videre til Ferdinand.

United-stopperen skal derfor ikke ha visst at han var nær ved å miste lappen da han ble tatt for tredje gang.

Kan ikke kjøre sønnene
Ferdinand skal også ha hatt tre prikker i førerkortet fra en tidligere forseelse – og pådro seg ytterligere tre for hver av overtredelsene som fant sted i januar og februar i år. Resultatet ble dermed beslaglagt førerkort.

Ferdinands advokat argumenterer med at Ferdinand ville ha passet bedre på sin egen fart – dersom han hadde visst at han allerede var tatt to ganger.

Freeman påpekte også at inndragelse av førerkortet vil hindre United-stjernen i å tilbringe tid med sine to sønner, som han kjører til skolen hver dag.

Om Ferdinand anker dommer, er forløpig ikke kjent. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere