*Nettavisen* Sport.

United-stjerne om treneren: - Han gir deg en klem og et kyss

GODT FORHOLD: Juan Mata mener United-spillerne kjenner trener Louis van Gaal bedre nå. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Juan Mata liker tilnærmningen til Louis van Gaal.

07.10.15 12:23

Manchester Uniteds elegante spanjol har vært en av lagets store spillere så langt denne sesongen. Med fire mål og seks målgivende har han vært helt essensiell for den gode seriestarten United har hatt i år.

Mye av æren for dette gir Mata til United-trener Louis van Gaal som han mener hjelper United med å finne identiteten sin igjen:

- Han er ærlig og direkte. Om han har noe dårlig å fortelle deg så ser han deg i ansiktet når han gjør det. Men han gir deg også en klem og et kyss om du har gjort noe riktig, forteller Mata til den spanske radiokanalen Onda Cero ifølge Daily Mail.

- Jeg liker han som trener, men det er viktig for meg at mine trenere er gode mennesker, også. Det du ser er det du får med van Gaal, forteller midtbanemannen.

Selvtillit

Selv føler Mata seg bra og til tross for 3-0-tapet mot Arsenal søndag så er han fornøyd med serieåpningen for «de røde djevlene» fra Manchester:

- Hva angår min form så føler jeg meg bra. Det har vært en god start på sesongen og for meg personlig fordi jeg spiller hver kamp. Den kontinuiteten hjelper meg veldig med tanke på selvtillit, forteller Mata.

Han mener også at topplagenes ujevne seriestart gir grunnlag for tro på trofeer på Old Trafford:

- All lagene snubler. Når vi spilte mot Arsenal sist helg så var vi serieledere for første gang på en stund. Det ville vært fantastisk å vinne noe, det er jo det supporterne er vant til. Hovedmålet er å ende blant topp fire, men et trofee ville vært fantastisk i år, mener Mata.

- Har alt

Et annet lyspunkt for United denne sesongen har vært 19-åringen Anthony Martial. Den unge franskmannen kom for mye penger fra AS Monaco, men har så langt innfridd med viktige mål både i ligaen og ligacupen.

- Martial har alt. Han er høy, sterk, kjapp, han linker spillet bra sammen og scorer mål. Han kan bli veldig, veldig god og han er bare 19 år. Han er en spiller for i dag og for fremtiden, forteller Mata.

Gode supportere

Spanjolen passet også på å komme med en lovprising av Uniteds supportere for måten de har behandlet lagkameraten David de Gea gjennom hans vanskelig kontraktssituasjon med Manchester United:

- Jeg har kjemperespekt for supporterne og måten de har stått med oss og støttet oss selv om ting har gått trått.

- Jeg ble spurt om hvordan supporterne kom til å reagere til David og jeg tvilte aldri. Første gangen han løp ut på matta på Old Trafford tok de han imot på en fantastisk måte, og jeg visste at det ville skje, forteller Mata som for tiden er på landslagssamling med Spania før møtet med Luxembourg og Ukraina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.