RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United stoppet av terrorbomber

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Skulle bodd på et av hotellene som ble sprengt.

Fredag ble to luksushoteller i Jakarta rammet av eksplosjoner. Verst gikk det ut over hotellet Ritz-Carlton, som fikk hele fasaden sprengt i filler.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Manchester United er for tiden i Asia til oppkjøringen for sesongen. Etter planen skal de nå være i Kuala Lumpur i Malaysia for å spille kamp mot Malaysian XI imorgen. Deretter skulle de reise til Jakarta for å bo på nettopp Ritz-Carlton hotellet som ble sprengt i filler.

Avlyser kamp
De skulle egentlig spille kamp mot et indonesisk All-star lag, Indonesia Super League XI 20 juli, men denne kampen blir nå avlyst.

- Som følge av eksplosjonene i Jakarta - hvor et av hotellene laget skulle bo på er rammet - og basert på råd vi har fått, kan direktøren informere det indonesiske fotballforbundet at klubben ikke kommer til å delta i kampene i Jakarta iløpet av Asia-turen, skriver Manchester United på sin hjemmeside.

- Det er et stort sjokk for alle. Vi fikk nettopp nyhetene nå når vi landet, sier manager Alex Ferguson på en pressekonferanse i Kuala Lumpur, ifølge Reuters.

- Det var ingen annen løsning siden vi måtte tenke på sikkerheten til våre spillere. Det er en korrekt avgjørelse, sa Ferguson om avlysningen av Jakarta-turen.

Klubben skriver også at de jobber med å utvide oppkjøringen på et sted utenfor Indonesia, og kommer tilbake med mer informasjon senere.

Manchester United reiser med en stjernespekket tropp, og skal etter den opprinnelige planen også spille kamper i Sør-Korea og Kina. Første kamp er da er mot FC Seoul 24. juli.

Flere klubber til Asia
Flere klubber skal til den samme regionen i Asia, deriblant Tottenham og Liverpool. De skal blant annet spille i Thailand og Singapore. De har fått forsikringer fra ambassadene om at sikkerheten blir ivaretatt og fortsetter dermed som planlagt.

- Men vi vil selvsagt følge nøye med utviklingen videre, sier en Liverpool-talsmann til Reuters.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere