RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United stoppet Chelsea

(Foto: EPA / Scanpix)
Sist oppdatert:
Det måtte en skotte og 11 røde menn til for å sette en stopper for Chelseas seiersrekke.

MAN. UNITED - CHELSEA 1-0: Det tok United 31 minutter å ødelegge seiersrekken til Chelsea. Darren Fletcher sendte ballen i bue over Petr Cech etter et fantastisk innlegg av Ronaldo.

- Alle som bidro ute på banen burde være stolt over egen innsats. det var en fantastisk fotballkamp sa Chelseas manager Jose Mourinho til SkySorts etter kampen.

- Jeg synes ikke vi fortjente å tape, men jeg berømmer United for deres vilje til å kjempe, fortsatte han.

Han mener Chelsea kan vinne serien igjen.

- På samme måte som jeg gir United ros, håper ejg de forstår hvorfor Chelsea er regjerende mestere og leder tabellen. Jeg tror vi kan bli mestere igjen, avsluttet Mourinho.

Tredje lengste periode
United påførte Chelsea lagets første tap på over et år, og endte med det Chelseas seiersrekke med 40 kamper uten tap. Dette er den tredje lengste perioden i Premier League uten tap, kun slått av Arsenal med 49 kamper uten tap fra mai 2003 til oktober 2004 og Nothingham Forest med 42 kamper uten tap fra november 1978 til desember 1979.

Men United-spillerne kjempet også for sin egen ære, etter at det tidligere denne uken ble kjent at kaptein Roy Keane hadde gått kraftig ut og kritisert sine medspillere i et TV-intervju. Intervjuet var så sterk kost at manager Sir Alex Ferguson forbød TV-stasjonen å sende det.

En av spillerne som Roy Keane kritiserte, var matchvinner Darren Fletcher. Keane mente Fletcher ikke hadde det som trengtes for å nå det øverste nivået. Roy Keane var skadet, og spilte derfor ikke søndagens kamp.

Gikk hardt ut
United gikk hard ut fra start, og fikk uttelling for slitet med Fletschers scoring. Chelsea lå lavt i første omgang og kom sjelden til avslutning.

I andre omgang, omgangen som pleier å være Chelseas sterkeste, presset Chelsea hardt på, og mesteparten av spillet foregikk på Uniteds banehalvdel. Chelsea hadde mange sjanser, men lyktes ikke å få til avslutningene, og måtte derfor bite i gresset.

Med søndagens seier ligger Manchester United nå på tredjeplass på tabellen med 21 poeng, 10 poeng mindre enn Chelsea som har spilt en kamp mer.

Dobbelt jubileum
Chelseas manager, Jose Mourinho, ledet sin 50. kamp i dag, og dette var hans andre tap i serien. Som en liten trøst har Chelsea vunnet 39 av de 50 kampene under hans ledelse.

Sir Alex Ferguson hadde også grunn til å feire rent bortsett fra søndagens seier. Det er 19 år siden skotten tok over som manager for United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere