RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TALENTFABRIKK: Manchester United er bare slått av Barcelona når det kommer til å produsere spillere til topp 5-ligaene i Europa.
TALENTFABRIKK: Manchester United er bare slått av Barcelona når det kommer til å produsere spillere til topp 5-ligaene i Europa. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

United-tallene som motbeviser kritikerne

Sist oppdatert:
Kun én klubb er bedre enn Manchester United på denne tabellen.

Manchester Uniteds styreleder Ed Woodward slår tilbake mot dem som mener at klubben ikke tar talentutvikling på alvor, skriver Manchester Evening News.

Kritikken kommer i kjølvannet av at klubben kvittet seg med akademiproduktene Tom Cleverley og Danny Welbeck og erstattet dem med dyrekjøpte spillere fra andre klubber.

TABELLEN: Klikk for å forstørre.

- Talentutvikling er en nøkkelfaktor i denne klubbens DNA, og vi vil fortsette å investere i vårt akademi og speiderkorps for å tiltrekke oss verdens mest talentfulle unge spillere, kontrer Woodward ifølge lokalavisen.

Verdensledende
Og han har kanskje et poeng.

United-akademiet er nemlig blant verdens beste, skal vi dømme ut fra ferske tall offentliggjort av en gruppe forskere fra CIES Football Observatory.

De har gått gjennom mengder av data og kommet frem til at det kun er Barcelonas akademi som produserer flere spillere til Europas fem beste ligaer.

Barcelona har produsert 43 nåværende spillere til de fem beste ligaene, United ligger på andreplass med 36 spillere.

- Det er en klar indikasjon på at arbeidet vårt betaler seg. Etter syv kamper er U21-laget vårt også på toppen av tabellen, sier Woodward.

United-sjefen mener at spillere som Tyler Blackett, Paddy McNair, James Wilson og Andreas Pereira er bevis på at det jobbes bra med talentutvikling. Firerbanden har alle fått prøve seg på førstelaget denne sesongen.

Blackett og McNair har for eksempel startet til sammen åtte førstelagskamper denne sesongen.

- Det er gledelig å tenke på at stallen nå inneholder flere spillere fra vårt eget akademi, inkludert Blackett, McNair, Pereira og Wilson, sier Woodward.

Ikke spillerkjøp
Og det kan bli mer førstelags-spilletid på talentene fremover.

I forbindelse med fremleggelsen av regnskapstallene fram til 30. september, uttalte Woodward at United ikke planlegger spillerkjøp i januar, når overgangsvinduet igjen åpner.

- Vi er ikke ute etter korttidsløsninger. Vi har noen mål for neste sommer, og vil kikke på dem dersom de blir tilgjengelige i januar, men det er liten sannsynlighet for det, sier Woodward ifølge Daily Mail.

Styrelederen er optimistisk angående klubbens framtid under Louis van Gaals ledelse.

- Vi tror at vi er i begynnelsen av noe spesielt. Fansen er like begeistret som styret over laget og manageren, og mener at vi er på vei i riktig retning, mener Woodward.

Manchester United endte på sjuendeplass i Premier League forrige sesong. Laget ligger fortsatt på sjuendeplass, med 16 poeng etter 11 kamper, denne sesongen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere