RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United tilbakeviser kritikk: - Vi aksepterer det ikke

TAR BLADET FRA MUNNEN: David Moyes forteller sin versjon.
TAR BLADET FRA MUNNEN: David Moyes forteller sin versjon. Foto: Adrian Dennis (Afp)
Sist oppdatert:
Les hva Moyes sier om sparkingen, og Manchester United får kritikk for Moyes-behandlingen.

Tirsdag ble det bekreftet at David Moyes er ferdig som Manchester United-manager.

- Stolt
Skotten holdt tyst i over et døgn, men onsdag formiddag publiserte han en pressemelding med sin versjon av sparkingen.

- Jeg er, og vil alltid være, stolt av å ha fått jobbe som manager for Manchester United, en av verdens største klubber, innleder Moyes.

- Det er ingen tvil om at det ville bli en utfordring for meg å ta over en jobb som i en lang periode har vært preget av stabilitet og suksess. Men jeg likte utfordringen og var aldri i tvil om at jeg ønsket å forsøke meg i jobben, fortsetter han.

Den 50 år gamle skotten skriver videre at han fikk en vanskelig jobb med å bygge opp en ny seniorstall og samtidig skaffe resultater i liga og Champions League.

- Under denne tiden har ikke resultatene vært slik United-fansen er vant til. Jeg både forstår og deler deres frustrasjon, innrømmer han.

United får kritikk
Managerforeningen i England er imidlertid kritiske til sparkingen av David Moyes.

Styreformannen Richard Bevan kritiserer United for måten det skjedde på.

- Managerforeningen er veldig skuffet over måten Moyes forlot Manchester United på, ved å lese om sparkingen i pressen før Moyes hadde snakket med klubben selv, sier Bevan i en uttalelse.

Flere av Englands største aviser sprakk nyheten mandag ettermiddag, i det som trolig var en plantet sak fra klubben selv.

- Under tiden i United har David, som alltid, opptrådt med integritet og profesjonalitet, verdier han tror på og har blitt forbundet med. Det er derfor trist at Davids exit fra Old Trafford blir gjort på en så uprofesjonell måte, mener Bevan.

Klubben reagerer
Disse beskyldningene får United til å reagere kraftig.

- Vi aksepterer ikke beskyldningene om at dette ble håndtert på en uprofesjonell måte, sier en United-talsmann i en uttaltelse, ifølge Sky Sports.

Klubben tilbakeviser beskyldningene om at en beslutning ble foretatt før sent, sent mandag kveld.

- Beslutningen ble ikke tatt før sent på mandag kveld, og det ble kommunisert (til Moyes) ansikt til ansikt tidlig tirsdag morgen, forteller talsmannen videre.

- Når rapportene begynte å spre seg på internett mandag ettermiddag, så var fortsatt ikke beslutningen (om å sparke Moyes) tatt, avslutter talsmannen.

Moyes var ikke i nærheten av å leve opp til forventningene som følger med managerjobben i en av verdens aller største klubber. United røk ut av både FA-cup, ligacup og Champions League og havner også utenfor topp fire i Premier League.

- Takk!
Han forteller at Old Trafford og Carrington er spesielle steder å jobbe.

- Jeg ønsker å takke United-staben for å få meg til å føle meg velkommen og som en del av United-familien fra første dag. Jeg takker de supporterne som har støttet meg gjennom hele sesongen, jeg ønsker dere og klubben alt det beste, sier han.

Det blir opp til den enkelte å tolke hvorfor Moyes ikke takker spillerne.

Han innrømmer at tiden som United-manager har vært krevende. Men Moyes håper han har vokst med oppgaven.

- Jeg har alltid ment at en manager aldri er utlært, og jeg kommer til å ta med meg erfaringen fra denne jobben. Jeg er stolt over å ha ledet laget til kvartfinalen i Champions League, og er takknemlig overfor sir Alex Ferguson, som hadde troen på mine kvaliteter og ga meg sjansen til å styre Manchester United, avslutter Moyes.


LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere