Gå til sidens hovedinnhold

United vant på straffer

- Viktig med god start, sier Ryan Giggs etter Community Shield-seieren over Portsmouth.

MAN UTD - PORTSMOUTH 0-0 (3-1 e str.): Det tok sin tid før man fikk en vinner på Wembley, men til slutt var det Manchester United som kunne løfte trofeet i moderate jubelscener.

Det hele ble avgjort på straffer, og der holdt United hodet kaldest etter å ha stanget mot Portsmouth-forsvaret store deler av kampen.

- Det betyr mye, fordi du vil ha en god start på sesongen, sier Ryan Giggs til Setanta Sport ifølge nyhetsbyrået Sportinglife.

Vingen har vunnet turneringen for sjuende gang, men sier videre at det først og fremst dreier seg om form og finpuss før serien starter.

Redning på streken
Kampen åpent tett med mye duellspill og kriging på midtbanen før United sakte, men sikkert fikk presset over på Portsmouths halvdel.

Først skled Darren Fletcher fra en avslutning på åpent mål, før Nanis lobb over David James ble reddet på streken av Sylvain Distin.

Så fikk Portsmouth og Jermain Defoe sin første store sjanse, men spissens skudd holdt ikke topp klasse og det endte målløst til pause.

United-press
I andre omgang forsatte United å skape store sjanser, og igjen var det Fletcher som fikk sjansen. En halvklarert corner fra James endte hos vingen som forsøkte å lobbe, men James fiste ballen i tverrliggeren.

Trykket fortsatte, men scoringen uteble for United og Portsmouth øynet håp.

- Tar man de 90 minuttene i betraktning så var dette en god treningsøkt for oss, sier Portsmouth-keeper James om oppgjøret og legger til at de har holdt mer fokus på oppgjøret mot Chelsea neste helg.

Trippelbom for «Pompey»
I Community Shield-finalen spilles det ikke ekstraomganger, så da dommer Peter Walton blåste for fulltid og det fortsatt stod 0-0 måtte lagene skilles ved straffesparkkonkurranse.

Der viste Edwin van der Sar seg igjen som en stor ressurs.

Lassana Diarra og Glen Johnson skjøt over, mens nederlenderen reddet Arnold Mvuembas forsøk.

Da Carlos Tevez, Ryan Giggs og Michael Carrick satte sine straffer ble det ikke flere forsøk for Portsmouth og United kunne feire sitt 17. shield-trofé.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Ny sesong i Managerleague

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot