*Nettavisen* Sport.

United verst uten Rio

Manchester Uniteds problemer gir seg ikke. Torsdag kveld ble det klart at den åtte måneder lange utestengelsen av Rio Ferdinand blir stående, og uten stjernen har United hatt Premier Leagues dårligste forsvar.

19.03.04 07:09

Ferdinands advokater hadde håpet å få straffen redusert eller fjernet, men nådde ikke gjennom med de nye bevisene. Det betyr at verdens dyreste midtstopper mister årets serieavslutning, EM-sluttspillet og seriestarten neste sesong.

- Urimelig strengt
Da dommen falt torsdag, var det en svært kortfattet Ferdinand som møtte pressen sammen med sin forsvarer, Maurice Watkins.

- Rio er selvfølgelig fryktelig skuffet. Vi mener fortsatt at åtte måneders utestengelse er urimelig strengt og uten presedens, sa Watkins. Ingenting mer.

Elendig defensivt
Ferdinands utestengelse har blitt et stort problem for Manchester United. Da han startet suspensjonen, 20. januar, lå laget bare to små poeng bak Arsenal. Nå skiller det 12 poeng, og Ole Gunnar Solskjær og co. er også utslått av Champions League. Statistikken uten Ferdinand er grusom.

I Premier League har United sluppet inn hele 14 mål på seks kamper etter at Ferdinand forsvant. Det er et snitt på 2,33 baklengsmål per kamp. Ingen andre lag har vært verre. Nest verst er bunnlaget Leicester med 13 baklengs.

Best er Uniteds rivaler, Arsenal og Chelsea, med bare fire baklengsmål i samme periode. Det sier sitt om Uniteds problemer, og at tiden frem til 20. september kan bli lang og tung for Englands mestvinnende lag på 90-tallet.

Baklengsmål-liste i Premier League siden 20. januar (baklengs/kamper):
Manchester United 14/6
Leicester City 13/6
Tottenham Hotspur 12/6
Wolverhampton Wanderers 13/7
Bolton Wanderers 11/6
Charlton Athletic 11/6
Leeds United 11/6
Portsmouth 11/6
Blackburn Rovers 10/6
Everton 10/6
Southampton 9/6
Middlesbrough 9/7
Manchester City 7/6
Liverpool 8/7
Fulham 6/6
Newcastle United 6/6
Aston Villa 5/6
Birmingham City 5/7
Arsenal 4/6
Chelsea 4/6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.