*Nettavisen* Sport.

United ydmyket av erkerivalen

SØRGELIG: Manchester United fikk tre i sekken mot erkerival Manchester City. Foto: Jon Super (AP / NTB scanpix)

Tapte nok en gang på hjemmebane.

26.03.14 07:01

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 0-3:

Da Manchester United møtte Liverpool for noen uker siden fikk gjestene hele tre straffer på Old Trafford. Dette var første gang noensinne i Premier League at et lag hadde fått mer enn én straffe på Uniteds fryktede hjemmebane.

Da erkerival Manchester City gjestet «drømmenes teater» tirsdag kveld skulle det bli nok en første gang-opplevelse for David Moyes og han mannskap.

Edin Dzeko brukte nemlig bare 42 sekunder på å sende gjestene i ledelsen og sørget dermed for at United for første gang i Premier League har sluppet inn et mål på Old Trafford i løpet av det første minuttet i en kamp, ifølge Opta.

- Avgjørende
Den samme Dzeko la på til 2-0 etter pause og sørget for at Manchester City holder tritt i gullkampen. På tampen la også Yaya Toure på til 3-0.

– Vi åpnet ikke særlig bra. De var til gjengjeld veldig gode, men vi vokste utover i kampen og fram til de scoret sitt andre mål hadde vi en sjanse. Men vi var ikke gode nok, sier Moyes til Sky Sports.

– Vi har møtt et veldig bra lag som spiller på det nivået som vi også prøver å nå opp til. Vi er nødt til å forbedre oss et par hakk. For øyeblikker er vi ikke der vi vil være, sier Moyes.

Tomålsscorer Dzeko er mer fornøyd.

- Vi ønsket å gå i angrep fra første minutt, presse høyt og score et mål. Det gjorde vi. Etter det handlet hele kampen om oss, sier Dzeko ifølge BBC.

De lyseblå står nå med 66 poeng etter 29 kamper og har bare tre poeng opp til Chelsea som leder. Manuel Pellegrinis menn har også to kamper til gode på ligalederen og én kamp til gode på Liverpool.

- Denne kampen var viktig for oss. Nå ligger vi bare tre poeng bak Chelsea og dette kan bli helt avgjørende mot slutten av sesongen, sier Dzeko.

- Det er fire lag som kjemper om gullet og alle har muligheten. Vi har fortsatt rundt ti kamper igjen å spille og det hele er åpnet, sier tomålsscoreren.

Manchester United står fortsatt bokført med sine 51 poeng.

- Vi fikk ingen god start. City var veldig gode, men jeg synes vi vokste inn i kampen fram til det andre målet. Men vi var ikke gode nok, sier David Moyes.

- Vi spilte mot et veldig godt lag. De spiller på et slikt nivå vi vil spille på. Vi må opp et par hakk, fordi for øyeblikket er vi ikke der vi skal være, sier han.

45 sekunder
Publikum rakk så vidt å sette seg på Old Trafford før ballen lå i nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET TO: Edin Dzeko senket Manchester United. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)


David Silva dro seg fint igjennom forsvaret til hjemmelaget, før han ble stoppet. City vant imidlertid tilbake ballen og den ble spilt fram til Samir Nasri. Franskmannen fintet vekk nærmeste mann og dunket ballen i stolpen og ut. Returen havnet i beina på Edin Dzeko som enkelt kunne sette inn 1-0.

Det var de lyseblå som hadde initiativet i innledningen og anført av en god David Silva skapte gjestene flere farligheter. Spanjolen avsluttet selv etter ti minutters spill, men skuddet ble blokkert og United slapp med skrekken.

I det 18. minutt var spanjolen på farten igjen da han fant Dzeko med en god pasning. Avslutningen til bosnieren var god, men David De Gea reddet.

Etter hvert kom United mer med i kampen. Vincent Kompany pådro seg et gult kort tidlig i omgangen og dermed måtte stopperen være litt forsiktig.

Den første farlige målsjansen til vertene fikk Marouane Fellaini. Belgieren har til gode å score for United og skuddet fra rundt 15 meter gikk heller ikke inn.

Dzeko igjen
Fem minutter før pause var Juan Manuel Mata nær scoring. Han dempet ballen og prøvde å sette den opp i vinkelen, men kula senk seg over målet.

Første omgang var alt i alt preget av høyt tempo og mange sjanser. Det så først ut til at City skulle kjøre over rivalen, men United hevet seg flere hakk. Begge lag hadde en del sjanser, men det var kun Dzeko som fant nettet.

Etter pausen trengte hjemmelaget en scoring, men det var i stedet Dzeko og City som skulle drepe mye av kampen allerede etter 56 minutters spill.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STORSCORER: Yaya Toure er Manchester Citys toppscorer i ligaen. Foto: Jon Super (AP / NTB scanpix)


Samir Nasri slo en corner og Dzeko møtte ballen. Med en fin touch satte han ballen forbi De Gea. Rio Ferdinand hang ikke med Dzeko i denne situasjonen.

Etter denne scoringen kunne City legger seg litt lavere i banen.

United klarte heller ikke å skape det helt store. I det 72. minutt måtte imidlertid Joe Hart i aksjon. Rafael la inn til Danny Welbeck, men Hart var raskt oppe med armen og fikk avverget avslutningen fra United-spissen.

United fikk imidlertid aldri sin scoring og i stedet var det Yaya Toure som skulle punktere kampen helt på slutten og sørge for 3-0 til City.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.