Gå til sidens hovedinnhold

Uniteds helomvending

Blackpools eventyr ble revet i filler av United og Berbatov.

BLACKPOOL - MANCHESTER UNITED 3-2:

Blackpools Premier League-eventyr har vært bemerkelsesverdig. Klubben, som rykket opp til den øverste ligaen i 2010 etter 39 års fravær, har rystet flere storklubber denne sesongen. De oransje har puttet mål mot samtlige lag, og ligger midt på tabellen i kamp med klubber som Liverpool og Aston Villa.

Mot den største av dem alle, Manchester United, var de i ferd med å gjøre eventyret komplett.

2-0 ledet Blackpool før United fant fram sitt eget eventyr.

Det eventyret vi har sett så mange ganger før. Det som handler om opphenting og snuoperasjoner.

En fantastisk underholdende annenomgang endte med 3-2 til United, som nå er i ferd med å rykke fra øverst på tabellen.

Blackpool rystet United
Etter et kvarters spill krasjet Patrice Evra voldsomt med Charlie Adam. Venstrebacken måtte ut på sidelinjen med et blodig ansikt og Wayne Rooney, som sjeldent hilser på i boksen til Edwin van der Sar, måtte trå til i forsvar. Spissen så ikke videre komfortabel ut, men avverget i det minste en stor Blackpool-sjanse da han fikk headet ballen til corner.

Han kunne imidlertid like gjerne ha sendt kula i eget nett, for på det påfølgende hjørnesparket scoret Blackpool. Adam, som kan forsvinne fra Bloomfield Road i januar, la inn til Craig Catchcart, som løp inn 1-0-scoringen.

Dermed eksploderte det på gressmatta, benken og tribunen. Formodentlig også i en rekke barer og sofakroker. Ikke så rart. Premier Leagues minste klubb tok ledelsen mot den aller største. En perfekt demonstrasjon av sagnet om David mot Goliat. Nesten vakkert var det. Et fantastisk fotballøyeblikk, som kunne fått selv mannssjåvinisten Andy Gray til å tørke seg i øyekroken (men han var jo ikke på jobb i kveld).

Det kunne se ut som Nemanja Vidic var av dem som ble lettere rørt av det som skjedde på Bloomfield Road, og kanskje ville gjøre det enda litt vakrere. United-stopperen var i alle fall ekstremt nære å sende vertene opp i 2-0 da han, på veldig merkelig vis, headet ballen mot eget mål. Van der Sar avverget, men det var ikke dermed på tide å lukke eventyrboka.

United sov
På neste side gjemte nemlig Blackpools andre scoring seg. Adam, som lekte med United-spillerne og blant annet sendte Darren Fletchers blikk grundig ned i gressmatta med en frekk tunnel, stilte seg opp til sin andre corner. DJ Campbell kom seg fri på bakerste stolpe og sendte Blackpool opp i utrolige 2-0. Nok et bevis på at Ian Holloway er en glimrende trener. Etter tapet for Sunderland i helgen gjorde Blackpool-manageren to bytter: Stephen Cainey ut for Alex Baptiste og Matt Phillips ut for målscorer Campbell.

Men la oss hoppe ned fra fanget til bestemor og lukke eventyrboka et lite øyeblikk. For i den har ikke Manchester Unitet noe å gjøre, den første timen tatt i betraktning. Så sant klubben ikke kan beskrives som den store, stygge ulven. Noe som kanskje blir litt drøyt. Tornerose ville nok heller vært en passende metafor, for United-spillerne så ut til å sove på Bloomfield Road i store deler av kampen. De var i alle fall så sjokkerte at tafattheten tok tak i både bein og fantasi. Midtbanespillerne var fullstendig usynlige, Rooney og Dimitar Berbatov fikk knapt til en pasning, og det ble alt for tydelig at Rio Ferdinand manglet i forsvarsrekka.

Skuffende av en klubb som topper tabellen og nevnes som favoritt til å ta ligagullet.

... Og våknet
Det innså djevlene fra Manchester selv, og skjerpet seg betraktelig utover i andreomgangen. Og med det åpnet de også sin egen, slitte eventyrbok. Den som handler om opphenting og å snu kamper. Det har hendt så mange ganger at det nesten har blitt Alex Fergusons signatur. For United-spillerne gir seg aldri. Det gjorde de ikke mot Blackpool heller.

Et flott United-angrep endte i Berbatov-scoring kvarteret før slutt, og få minutter senere utlignet Javier Hernández, innbytter for Rooney, til 2-2.

Men Fergusons eventyr fikk seg et stygt vendepunkt, det også. Rafael skallet med Marlon Harewood like etter utligningen og gikk ned for telling. Lenge. I flere minutter fikk høyrebacken medisinsk hjelp på gressmatta. Med nakkekrage og surstoff ble unggutten til slutt fraktet av banen på båre, tilsynelatende uten å røre seg.

Men tilbake til kampen, som fikk hele ti tilleggsminutter som følge av hendelsen. For tror du ikke Berbatov gjorde det som så mange United-spillere har gjort før ham? Jo da, han snudde kampen med en nydelig finte og 3-2-scoring - Berbatovs 19. denne sesongen.

United rykker ifra
Dermed vant United den fantastisk underholdende snuoperasjonen. Synd for Blackpool, som tross alt kjempet hardt, men likevel meget fortjent. De rød beviste nok en gang at det aldri lønner seg å gi opp i en fotballkamp.

Og med det ble tronen på tabellen også litt sikrere. Fem poeng har klubben nå til gode på Arsenal, og seks til Manchester City.

Blackpool ligger stadig på tolvteplassen, like bak Liverpool. Den dårlige hjemmestatistikken i 2011 fortsetter. Kun én kamp har Blackpool vunnet på eget gress i år, og de fem andre har endt med ettmålstap.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken