*Nettavisen* Sport.

Uniteds nye stjerne furtet: - Dette likte han dårlig

BLE BYTTET UT: Memphis Depay jublet ikke like mye da han ble tatt av banen. Foto: Jon Super (AP / NTB scanpix)

Men Manchester United fikk en perfekt start på sesongen.

08.08.15 15:50

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 1-0:

Serieåpningen mellom Manchester United og Tottenham i Premier League lørdag ble ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

Kampens eneste scoring kom etter 22 minutter da Kyle Walker satte ballen i eget nett og sørget med det for at sesongens første scoring ble et selvmål. Det er for øvrig første gang det skjer i Premier League.

Kampens kanskje største applaus var det innbytter Bastian Schweinsteiger som fikk da han ble byttet inn i andre omgang.

- Likte det dårlig
Midtbanemannen erstattet kollega Michael Carrick i det 60. minutt og ble med det Uniteds første tyske spiller, noensinne. Med andre ord et aldri så historisk øyeblikk for klubben som ble helt stiftet tilbake i 1878.

En annen United-nykommer lørdag var nederlenderen Memphis Depay. Han startet kampen, men ble tatt av banen et stykke ut i andre omgang. Det var den offensive spilleren tydelig ikke spesielt fornøyd med.

- Dette likte Memphis dårlig, sa TV 2s Øyvind Alsaker da Depay ble tatt av banen og erstattet med Ander Herrera etter 68 minutters spill.

Fra benken kunne han imidlertid se lagkompisene holde Tottenham på avstand og til slutt juble for tre poeng og en god start på sesongen.

- Det viktigste i dag var seieren. Vi har spilt bedre, men sist sesong fikk vi en dårlig start og leverte flere dårlige resultater etter det, derfor må vi være veldig fornøyd med en seier i dag, sier Wayne Rooney i et TV 2-sendt intervju.

Spurs åpnet best
Det var Tottenham som var friskest innledningsvis på Old Trafford og allerede etter fire minutter fikk Christian Eriksen en stor sjanse.

Dansken ble spilt snerten fri av Harry Kane og tok med seg ballen fint, men forsøket på å lobbe ballen over Sergio Romero landet på nettaket.

Nykommer Romero hadde fått sjansen mellom stengene av manager Louis van Gaal, mens stjernen David De Gea satt på tribunen lørdag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Manchester Uniteds spillere jubler. Foto: Michael Regan (Getty Images)


Argentineren fikk vist hva han kan i det 17. minutt, da Kyle Walker ble spilt fri på kant av Eriksen. Avslutningen fra spiss vinkel gikk rett i Romero, som kom raskt ut og fikk avverget den farlige situasjonen.

Selvmål
Minutter senere skulle Walker komme i fokus igjen, på andre siden av banen. United kontret etter at Nabil Bentaleb hadde slått en fæl feilpasning på midtbane. Ashley Young satte fart på kanten.

Mannen som nylig signerte en ny kontrakt med United slo lavt inn foran mål mot Wayne Rooney. Spissen rakk aldri å få helt kontroll på ballen, men det gjorde lite, for bak ham kom nemlig Walker i stor fart og backen satte ballen forbi keeper Michel Vorm og i eget mål.

Vertene var i føringen og nå våknet de for alvor.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

INNBYTTER: Bastian Schweinsteiger. Foto: Clive Brunskill (Getty Images)


United fikk også bra hjelp av et slurvete Spurs. Etter 37 minutter slo nykommer Toby Alderweireld en håpløs feilpasning, som ble plukket opp av Juan Manuel Mata. Spanjolen klinket til, men like utenfor.

Da lagene gikk til pause sto det fortsatt bare 1-0.

Tam omgang
Heller ikke andre omgang på Old Trafford ble noen sjanseorgie, men begge lag hadde sine farligheter. Etter 66 minutter fikk Ashley Young en god sjanse, da han fintet ut Moussa Dembele og fyrte løs, men Tottenham-keeper Michel Vorm var med på notene og fikk stoppet ballen.

Etter hvert ble omgangen mye oppstykket av flere bytter og det virket som begge lag mistet litt av rytmen. Tottenham jaget en utligning, men hjemmelaget forsvarte seg bra og det ble ikke så mange muligheter.

Med fem minutter igjen kom Christian eriksen til en bra mulighet fra litt spiss vinkel, men Romero var igjen på plass og reddet skuddet.

Samme mann kom også til et nytt bra skudd like etter. Romero var imidlertid våken denne gangen, også, og reddet mesterlig.

Nærmere scoring kom aldri Tottenham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.