RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
lcides Edgardo Ghiggia, som scoret vinnermålet for Uruguay under VM-finalen mot Brasil i 1950, døde torsdag på årsdagen for den historiske kampen.
lcides Edgardo Ghiggia, som scoret vinnermålet for Uruguay under VM-finalen mot Brasil i 1950, døde torsdag på årsdagen for den historiske kampen. Foto: Pablo La Rosa (Reuters)

Uruguays VM-helt er død

Uruguays VM-helt fra 1950, Alcides Ghiggia, døde torsdag av et hjerteanfall, 88 år gammel.

Den da 23 år gamle Ghiggia scoret vinnermålet mot Brasil i VM-finalen på Maracana stadion i Rio de Janeiro i 1950, foran øynene på 174.000 sjokkerte tilskuere.

Ghiggia var siste gjenlevende fra Uruguays vinnerlag, og han døde på 65-årsdagen for den spennende VM-finalen som endte 2-1.

– Han hadde vondt i ryggen og ble innlagt på sykehus i dag. Vi snakket om fotball, og plutselig stoppet han. De forsøkte å gjenopplive ham, men til ingen nytte, forteller sønnen Arcadio, som satt ved farens side da han døde.

Ghiggia spilte først for Sudamerica, før han ble kapret av Penarol, et av Uruguays største lag.

Senere i karrieren flyttet han til Italia og spilte for Roma og Milan, før han returnerte til hjemlandet og rundet av fotballkarrieren i Danubio.

– Bare tre menn har klart å stilne Maracana – paven, Frank Sinatra og jeg, sa Ghiggia noen år etter gullet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere