RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA hyllet Charlie Davies

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Fotball ble uviktig ni minutter ut i oppgjøret mellom USA og Costa Rica.

Da ble nemlig to røykbomber fyrt av på tribunen, samtidig som tusenvis av fotballsupportere holdt fram plakater med nummer ni på.

Markeringen var en hyllest til Charlie Davies. Den målfarlige angriperen som ble stygt kvestet i en bilulykke tidligere denne uka.

- Vi er i sjokk. Det setter ting i perspektiv. Charlie var døden nær og en ung kvinne mistet livet. Hans sesong er over, men det viktigste er at han er utenfor livsfare, sier Sochaux-president Alexandre Lacombe til AFP.

Fikk aldri vist trøya
Både USA og klubblaget Sochaux må imidlertid belage seg på en lang periode uten Davies på topp. Trolig bli han sengeliggende i halvannen måned etter at han pådro seg ansiktsskader, en brukket albue og en brukken fot under bilulykken.

Trolig ryker også VM i Sør-Afrika for 23-åringen. Amerikanerne hadde kvalifisert seg allerede før onsdagens følelsesladde møte mot Costa Rica.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spissmakker Jozy Altidore hadde en tung kveld på topp. Underveis var han et uromoment, men maktet likevel ikke å lage målet han så gjerne ville tilegne sin skadde lagkamerat.

- Jeg hadde en spesiell trøye på under drakta mi. Jeg ville så gjerne vise dem fram, sier Altidore til New York Times.

Trøya var merket med «9 - Davies» på ryggen.

Sykebesøk før avspark
Mellomamerikanerne ledet oppgjøret 2-0, før Michael Bradley og Jonathan Bornstein reddet poenget for USA. Samtidig sendte de Costa Rica ut av neste års mesterskap, men det var uansett Charlie Davies det meste dreide seg om på RFK Stadium i Washington.

- Jeg vet at jeg ville hatt den nødvendige energien om han hadde spilt på topp sammen med meg. Da hadde vi vært bedre rustet til å vinne kampen. Det var tøft å spille uten Charlie i dag, men jeg er glad for at han har fremgang.

Landslagssjef Bob Bradley var selv på sykebesøk hos lagkameraten før oppgjøret. Davies er ved bevissthet, men kommuniserer foreløpig kun ved hjelp av øynene.

- Dette er selvsagt en tøff tid for oss, sier landslagstreneren.

- Alle våre spillere ville gjerne bli med på sykebesøk, men akkurat nå lar ikke det seg gjøre. Jeg fortalte Charlie og hans familien at alle spillere, trenere og alle de involverte amerikansk fotball (soccer) tenker på ham og ønsker ham en snarling retur til fotballbanen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere