RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA sikter ytterligere 16 FIFA-topper

VOKSER: FIFA-skandalen øker i omfang.
VOKSER: FIFA-skandalen øker i omfang. Foto: Fabrice Coffrini (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
FIFA-skandalen vokser i omfang.

Det amerikanske justisdepartementet har offentliggjort navnene på ytterligere 16 personer som saksøkes i forbindelse med korrupsjonsskandalen i FIFA.

De 16 navnene ble offentliggjort på en pressekonferanse torsdag. Den amerikanske justisministeren Loretta Lynch deltok.

De 16 tiltalte er: Alfredo Hawit (president i forbundet for nord- og mellomamerikansk fotball (CONCACAF)), Ariel Alvarado (tidligere president i Panamas fotballforbund), Rafael Callejas (tidligere president i Honduras' fotballforbund), Brayan Jimenez (sjef i Guatemalas fotballforbund), Rafael Salguero (medlem av eksekutivkomiteen i fotballforbundet i Guatemala), Hector Trujillo (generalsekretær i fotballforbundet i Guatemala), Reynaldo Vasquez (tidligere president i El Salvadors fotballforbund), Juan Angel Napout (tidligere president i det søramerikanske forbundet (CONMEBOL), Manuel Burga (tidligere president i det peruanske fotballforbundet), Carlos Chávez (fotballpresident i Bolivia), Marco Polo del Nero (fotballpresident i Brasil), Eduardo Deluca (generalsekretær i CONMEBOL), Jose Luis Meiszner (tidligere generalsekretær i CONMEBOL), Romer Osuna (med i det bolivianske fotballforbundet) og Ricardo Teixeira (tidligere sjef i det brasilianske fotballforbundet).

- De tiltalte har misbrukt sine posisjoner for å oppnå økonomisk vinning. Omfanget av denne korrupsjonen er helt skandaløs, sa Lynch på pressekonferansen.

Justisministeren ønsket i tillegg å gi en klar beskjed til «de skyldige individene som fortsatt er i skyggene»:

- Dere kommer ikke til å unnslippe oss, sa Lynch.

Ifølge BBC ble hun også konfrontert med et utspill fra Sepp Blatter i forbindelse med de nye avsløringene. Den suspenderte FIFA-presidenten mener at den amerikanske etterforskningen er satt i gang som følge av at USA ikke fikk VM i 2022.

- Jeg har ikke et direkte svar til det. Men jeg tror Sepp Blatter forstår innholdet i disse anklagene, og han bruker nok mye tid på å lese gjennom dem i disse dager. Innholdet snakker for seg selv, sa Lynch.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere