*Nettavisen* Sport.

Uslåelige Norge

Foto: Heiko Junge (Scapix)

Lite har forandret seg: Med Drillo som sjef, taper ikke Norge på Ullevaal.

10.10.09 19:32

NORGE - SØR-AFRIKA 1-0:

Før lørdagens kamp mot Sør-Afrika, hadde Egil Drillo Olsen 20 seirer, 10 uavgjorte og ingen tap i sine 30 siste kamper på Ullevaal som norsk landslagssjef.

Og den imponerende statistikken skulle også overleve privatlandskampen mot nasjonen som skal arrangere Fotball-VM neste sommer.

Norge vant 1-0, og dermed har Drillo fortsatt ikke tapt på Ullevaal siden 1991.

Drillo: - Hyggelig
Seieren var den fjerde av like mange mulige for landslaget på hjemmebane i 2009. Finland, Skottland, Makedonia og Sør-Afrika er alle sendt hjem med tap.

Fort Ullevaal er gjenreist.

- Det er hyggelig det, og vi har gjort brukbare prestasjoner, med unntak av Finland-kampen, som ikke var noen stor forestilling, oppsummerer Drillo overfor TV 2.

Spillerbørs:Slik spilte Norge mot Sør-Afrika

Lørdagens seier mot Sør-Afrika var i aller høyeste grad av det fortjente slaget. I første omgang, som riktig nok endte målløs, dominerte Norge totalt.

Etter pause falt kvaliteten litt, men da ble det til gjengjeld mål.

Wæhler matchvinner
Og det var midtstopper Kjetil Wæhler som fikk æren av å stange Norge i ledelsen. Tre minutter etter hvilen løp han seg fri på bakerste stolpe og ekspederte John Arne Riises lange, gode innkast i nettet.

- Det er fint. Det er gøy når jeg ser den går inn der. Det var ganske enkelt, egentlig, sier Wæhler, som takket John Carew for en perfekt stuss i forkant.

Landslagssjefen er rimelig godt fornøyd, men heller ikke mer.

- En middels bra prestasjon. Defensivt er det ganske solid, men vi slet med å få tak på dem i perioder. Vi vinner fortjent og var nærmere 2-0 enn de var 1-1, men det er svakt at vi ikke klarer å punktere matchen, sier Drillo.

Rindarøy debuterte
Norge stilte med toppet mannskap fra start, foruten en skadet Brede Hangeland i midtforsvaret. Utover i kampen ble det imidlertid mange bytter, og fra start i andre omgang fikk Moldes Knut Olav Rindarøy sin landslagsdebut da han erstattet Morten Gamst Pedersen.

Sør-Afrika, som altså arrangerer VM neste år og dermed har friplass, imponerte ingen på Ullevaal.

- Jeg ble veldig skuffet over Sør-Afrika, det så ikke ut til at de hadde lyst til å spille fotball i det hele tatt. Jeg ble utrolig skuffet over måten de opptrådte på, sier TV 2s ekspertkommentator Erik Mykland.

Norge endte som kjent på andreplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe, men trenger fortsatt mye hjelp av mange for å komme til playoff.

Det syltynne VM-håpet leser du mer om her!
Og her følger du lørdagens kamper!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.