Ustoppelige Kim Ojo

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Brann var spådd en sesong med kamp for livet. Men ekspertene visste ikke hvilket ess Rune Skarsfjord hadde i ermet.

07.05.11 19:28

VÅLERENGA - BRANN 0-2:

Vålerenga skulle kjempe om gullet. Brann skulle kjempe for videre liv i Tippeligaen.

Det ekspertene ikke visste, var at Brann hadde målscoreren Vålerenga sårt savner.

- Fra øverste hylle
Lørdag scoret Kim Ojo (22) sitt fjerde og femte mål for sesongen, og dermed vant Brann 2-0 over Vålerenga. Ojo har rett og slett vært en liten sensasjon etter overgangen fra Nybergsund.

- Han får stor plass, og den bruker han godt. Han er lagspiller med stor L, og i tillegg leverer han ting fra øverste hylle. Det er utrolig moro å se på, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.

Seieren innebærer at Brann i øyeblikket er med i medaljekampen i Tippeligaen, mens Vålerenga befinner seg seg på nedre halvdel når nøyaktig 20 prosent av sesongen er unnagjort.

Tidlig Brann-ledelse
Det var hjemmelaget som åpnet best og mest aggressivt i vårsola på Ullevaal stadion, men uten å skape de store sjansene. Og etter ti minutter var det Brann som satte ballen i nettet etter en hurtig kontring.

Erik Mjeldes scoring ble annullert for offside, men situasjonen markerte et taktskifte i kampen. Brann tok over styringen, og etter 14 minutter kunne en umarkert Kim Ojo heade inn 1-0 etter en corner fra Bjørnar Holmvik.

Vålerenga skulle få én stor sjanse før pause. Den var til gjengjeld meget stor, og Mohammed Fellah burde styrt inn 1-1 da han ble spilt fri av André Muri etter 37 minutter.

Også i andre omgang åpnet Vålerenga best, og etter 49 minutters spill var det Fegor Ogude som kunne og kanskje burde ha utlignet, da han relativt fritt fikk heade mot Brann-målet

Ojo-dobbel
Bare tre minutter senere fikk Brann en ny kontringsmulighet. Bentley spilte Birkir Sævarsson helt fri med Lars Hirschfeld, og islendingen lurer nok fortsatt på hvordan han klarte å bomme på målet.

Kampbildet sto seg utover omgangen: Vålerenga hadde ballen. Brann kjempet som løver, holdt balanse og jaget de gode kontringsmulighetene.

Og etter 75 minutters spill betalte det seg igjen for bergenserne. Og nok en gang var det Kim Ojo som gjorde det for Brann. Ojo gjorde det meste selv da han knallet inn sitt femte mål for sesongen.

Skaper for lite
Da svarte VIF-trener Martin Andresen med å kaste inn Yssouf Koné. Men den tidligere RBK-spissen er ikke i sin beste form, og klarte ikke å bidra til noen snuoperasjon.

Vålerenga startet sesongen med stor effektivitet og to strake seirer, men står nå med fire kamper uten seier. Nok en gang skapte de for lite på eget gress, og det har trener Martin Andresen ingen problemer med å innrømme.

- Det har vært en bekymring lenge at vi ikke klarer å skape sjanser. Vi har skapt veldig få sjanser hittil, vi mangler den gjennombruddskraften vi må ha for å skape sjanser, sier Andresen til TV 2.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.