Ustoppelige Messi sikret nok en tittel

DØDELIG DUO: Lionel Messi og Neymar sørget for nok en tittel da de scoret alle målene i Copa del Rey-finalen mot Athletic Bilbao. FOTO: NTB scanpix

DØDELIG DUO: Lionel Messi og Neymar sørget for nok en tittel da de scoret alle målene i Copa del Rey-finalen mot Athletic Bilbao. FOTO: NTB scanpix Foto: Manu Fernandez (Ap)

Lionel Messi og Neymar sørget for alle målene da Barcelona vant Copa del Rey.

31.05.15 14:49

ATHLETIC BILBAO - BARCELONA 1-3 (0-2):

Lionel Messi scorte etter et fantastisk dribleraid, Neymar scorte etter tiki-taka-fotball og Barcelona vant mot Athletic Bilbao.

99% COMPLETE: Sveisen til Dani Alves ser bare nesten ferdig ut. FOTO: NTB scanpix Foto: Gustau Nacarino (Reuters)

Det eneste unormale med denne kampen må være at Barcelona var bortelag på sin egen hjemmebane, Nou camp. Og Dani Alves' sveis. Unormal, men ikke overraskende.

For det startet som en vanlig Barcelona-kamp. Athletic Bilbao løp sokkene av seg fra start og Barcelona trillet ball vel vitende om at presset etterhvert ville avta.

Og presset avtok. Selv om Bilbao var nære på å straffe en vel modig Marc-Andrè Ter Stegen i Barca-målet, så tok katalanerne mer og mer over.

Etter cirka 15 minutter ble Neymar spilt på bakre stolpe og satte ballen sikkert i mål. Men scoringen ble annulert på en i beste fall hårfin offside.

Det var uansett en forsmak på hva som skulle komme. Like senere fikk Lionel Messi ballen på kanten midt på halvdelen til Bilbao. Med en gang fikk han tre Bilbao-spillere på seg. Men med noen magiske touch serverte Messi pølse i brød til alle tre og passerte like så godt en fjerdemann på vei inn mot 16-meteren. I kjent stil hamret han ballen lavt ved nærmeste stolpe i mål. Så vakkert. Så effektivt. Så Messi.

KAPTEIN: Xavi kom inn etter pause til det som etter alt å dømme er hans siste kamp på Nou Camp og ble naturligvis møtt med massiv jubel fra fansen. FOTO NTB scanpix Foto: Gustau Nacarino (Reuters)

Men det er flere som kan spille ball i Barcelona. I hvert fall ti til. Og etter 37 minutter viste «bortelaget» frem tiki-taka-fotballen. Neymar kunne enkelt sette inn 2-0 på en måte som ville fått alle FIFA-spillere til å kaste kontrollen i veggen.

Barcelona kontrollerte første omgang fra ende til annen og kunne fint ha scoret flere.

Med 2-0-ledelse var kampen langt på vei avgjort. Barca kom ut etter pause og bare trillet ball uten særlig risiko - til voldsom piping fra Bilbao-fansen.

Messi så seg muligens lei på pipingen, for etter innlegg fra Alves dukket argentineren opp foran en Bilbao-fosvarer og stilnet pipingen med sin andre scoring.

Inaki Williams klarte å redusere til 3-1 etter 80 minutter, men til ingen nytte.

Resten av omgangen forsatte Barcelona og trille ball rundt etter hvert meget frustrerte Bilbao-spillere.

På overtid hadde de sett seg lei av balltrillingen og Neymar ble lagt i bakken like utenfor 16-meteren. Xavi stilte seg opp i sin avskjedskamp på Nou Camp. Dessverre ble det bare nesten for Xavi som hamret ballen i stolpen, et par centimetre til høyre og det ville blitt den perfekte avslutning for ham.

Barcelona har nå altså vunnet den spanske ligaen og cupen. 6. juni venter Juventus i Champions League-finalen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.