RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Ustoppelige Spania

Sist oppdatert:
Kan noen stoppe Spania i VM? Flere storlag testet VM-formen onsdag.

FRANKRIKE - SPANIA 0-2:

Spania er regjerende europamester i fotball, ranket som det beste laget i verden av Fifa, og i storform drøye tre måneder før VM-sluttspillet i Sør-Afrika starter. Det lover med andre ord godt.

Spanierne har hatt til vane å skuffe under de store mesterskap de siste årene, men fikk en etterlengtet opptur da laget gikk helt til topps under europamesterskapet i Østerrike og Sveits i 2008.

Siden den gang har laget vært så å si utilnærmelige.

Slo Frankrike
Og onsdag befestet de sin posisjon som en av de største VM-favorittene da et annet storlag, Frankrike, ble slått komfortabelt.

Franskmennene hadde riktignok en rekke sentrale spillere skadet, men stjerner som Nicolas Anelka, Thierry Henry, Jeremy Toulalan, Patrice Evra og Bacary Sagna spilte alle fra start.

Spania på sin side stilte med navn som Francesc Fabregas, Xabi Alonso, Iker Casillas, David Villa, David Silva og Charles Puyol.

Og det var nettopp Valencia-spissen David Villa som skulle åpne ballet. Måljegeren sendte Spania i front etter 21 minutters spill på Stade de France. Rett før pause la Real Madrids Sergio Ramos på til 2-0 for de røde og gule. Dette resultatet sto seg kampen ut.

Higuain i målform
To andre VM-favoritter barket også sammen onsdag kveld, nemlig Tyskland og Argentina. Tyskerne må man alltid regne med i mesterskap, mens mange har stilt spørsmålstegn ved argentinerne før sommerens turnering. Under ledelse av Diego Maradona fikk de blå og hvite en tung vei til VM, men på tysk jord viste laget at de så absolutt ikke bør avskrives ennå.

Real Madrids toppscorer, Gonzalo Higuain, scoret kampens eneste mål og sørget dermed for at Argentina vant kampen med 1-0. Fulltrefferen kom rett før pause. Begge lag stilte med tilnærmet toppet mannskap, men Tyskland lot ungguttene og supertalentene Thomas Müller (fra start) og Toni Kroos (som innbytter) få sin landslagsdebut i vennskapskampen.

Danske kinaputter
Danmark tok seg til VM-sluttspillet på imponerende vis fra en tøff gruppe med blant andre Portugal, men borte mot Østerrike skulle det ikke gå like mye på skinner for våre røde og hvite naboer.

Vertene tok nemlig ledelsen allerede etter 12 minutter, og selv om Nicklas Bendtner utlignet fem minutter senere, skulle LASK Linz-spilleren Roman Wallner bli matchvinner i det 37. minutt.

For Sverige derimot gikk det en smule bedre. Erik Hamrèns disipler møtte Wales borte, og takket være en fulltreffer av Johan Elmander rett fø pause, ble de gul og blå jubel i Cardiffs gater.

Også blant favorittene
Nederland må jo også regnes som et av lagene som kan gå helt til topps under VM, for det er tross alt et imponerende mannskap Bert van Marwijk hersker over. Spesielt i den offensive delen.

Klas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt, Arjen Robben, Ejero Elia og Ryan Babel er noen av de som skal sørge for at de blir oransje fest i Sør-Afrika til sommeren.

I onsdagens treningskamp mot USA kom to av spissene i fokus. Liverpool-helten Dirk Kuyt sendte Nederland i føringen etter 39 minutter, mens Milan-stjernen Klas-Jan Huntelaar satte inn nederlenderens andre mål et stykke ut i andre omgang. Carlos Bocanegra reduserte for USA i en kamp som til slutt endte 2-1.

Ellers rundt om i verden spilte Italia 0-0 hjemme mot Kamerun, Skottland slo Tsjekkia 1-0 hjemme, Hugo Almeida sørget for portugisisk 1-0-seier over Kina, Sveits ble slått 1-3 hjemme mot Uruguay, mens Russland og Ungarn spilte uavgjort 1-1.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere