Ustoppelige

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Hvorfor klaget du, Kjetil Rekdal?

12.04.10 07:21

AALESUND-VIKING 3-1:

7. plass. Eller bedre. Det var styrets målsetting for Aalesund denne sesongen.

Det fikk Kjetil Rekdal til å reagere.

- De vet ikke helt hva de snakker om, kontret Aalesund-treneren.

Han mente at det var utopi og naivt at Aalesund før sesongen skulle snakke om en plass på øvre halvdel, og at målet i utgangspunktet kun burde være å unngå nedrykk.

Ett tap på åtte måneder
Men så langt virker det ikke som om Rekdal hadde noen grunn til å reagere. Det virker heller som om Aalesund-styret består av kompetente folk. Meget kompetente. Etter en heisetilværelse mellom Tippeligaen og Adeccoligaen ansatte de Kjetil Rekdal som trener. I fjor ble det belønnet med cuptittel, og så langt i år har laget vært ustoppelig i Tippeligaen.

Og la det være klart, Aalesund er langt ifra noen sensasjon på topp. De har faktisk kun tapt én eneste kamp i serie eller cup siden 22. august i fjor. Det er ett tap på snaut åtte måneder det. Da er det ingen sensasjon om man leder serien etter fem runder.

Kjetil Rekdals menn står med 13 av 15 mulige poeng så langt i år. Hadde ikke Stabæk utliknet på overtid da de møtte Aalesund, ville Rekdals mannskap hatt full pott så langt. De har scoret 12 mål, og bare sluppet inn fire. Og de har tatt de fleste av poengene i kamper Rekdal mener at de egentlig ikke har levert på topp i.

Hva sier det om hvor Aalesund-eventyret kan ende?

Les også:
Odd-RBK 1-3: RBK mister tomålsscoreren
Aafk-Viking 3-1: Hareide: - Lot oss slakte og sløye
Brann-Start 3-4: - Det er utrolig tungt
Godset-Sandefjord 4-2: Tenåring, tenåring, tenåring, tenåring
TIL-Haugesund 2-0: - Føler vi kan slå alle
Hønefoss-KIL 1-2: Tom A. Schanke gir opp

Toppscorer
Søndag ble tårnhøye Tor Hogne Aarøy igjen avgjørende. Han satte selv inn 1-0 og 2-0, og skaffet så straffesparket som Pablo Herrera brukte til å sette inn 3-0 med. Etter pausen roet det seg litt ned, Patrik Ingelsten reduserte til 3-1, men nærmere kom ikke Åge Hareides mannskap.

Viking har nå spilt 11 bortekamper på rad uten å vinne i Tippeligaen, mens Aalesund tar med seg serieledelsen til Haugesund i neste kamp.

Tor Hogne Aarøy er også toppscorer i Tippeligaen etter at han har scoret seks av lagets 12 mål denne sesongen. Søndag scoret han omsider også med hodet, etter at hans fire første scoringer denne sesongen kom med beina.

Og nå kan han vel ikke så langt unna en plass hos landslagssjef Egil Drillo Olsen?

- Unner ham landslagsplass
- Det er ingen tvil om at Tor Hogne har hatt stor betydning for vår suksess så langt, sier Aalesund-keeper Anders Lindegaard til Nettavisen.

- Han er en utrolig fin fyr å være sammen med i garderoben, og selv om han er en utmerket hodespiller har han også god teknikk. Jeg unner ham en sjanse på landslaget, ja, legger han til.

Og selv om dansken nyter Aalesunds suksess, og mener at spillerne bør kunne slappe av både med ett glass vin og TVén innstilt på tekst-TV og Tippeliga-tabellen hele kvelden, så maner han til nøkternhet.

- Vi tenker egentlig ikke på tabellen. Vi teller poeng. Og jeg må få poengtere at jeg irriterer meg voldsomt over at vi slapp inn mål mot Viking. Vi sa i pausen at vi måtte drepe kampen de første ti minuttene av 2. omgang. Vi måtte ikke la dem få blod på tann. Så scorer de nesten med en gang. Det er irriterende. Men selvsagt, alt i alt må vi være fornøyd så langt, sier han.

Les også:
Odd-RBK 1-3: RBK mister tomålsscoreren
Aafk-Viking 3-1: Hareide: - Lot oss slakte og sløye
Brann-Start 3-4: - Det er utrolig tungt
Godset-Sandefjord 4-2: Tenåring, tenåring, tenåring, tenåring
TIL-Haugesund 2-0: - Føler vi kan slå alle
Hønefoss-KIL 1-2: Tom A. Schanke gir opp

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.