Utelukker ikke klubbytte

Foto: Afp

Henning Hauger går en usikker tid i vente.

Litt over ett år har gått siden Henning Hauger forlot Stabæk til fordel for tyske Hannover 96.

27-åringen fikk en lovende start på karrieren i Tyskland, men problemer med lysken satte Hauger på sidelinjen i nesten fire måneder.

Fredag er det seriestart, og nå er midtbanespilleren tilbake for å kjempe seg til en plass på laget.

– Jeg har hatt en fin oppkjøring. Jeg har hatt veldig fokus på trening, og formen er egentlig på topp, sier Hauger til Nettavisen.

Hard kamp om plassene
Men Hauger forteller at han vet at det er hard kamp om plassene i den tyske klubben, som endte på en syvende plass i Bundesliga forrige sesong.

– Jeg var veldig uheldig forrige sesong. Jeg fikk en bra start, men var ute med skade i tre-fire måneder, og da ble det tøft å komme seg i form igjen før sesongen var over.

– Man har ikke like nært forhold til trenerne her, som man har i Norge, men vi hadde en prat tidligere i sommer. Han sa at han liker meg, men situasjonen er slik at det er tre gode midtbanespillere som kjemper om de samme plassene på laget, så vi får se hva som skjer. Jeg utelukker ikke noen ting ennå, sier Hauger.

Den tidligere Stabæk-spilleren mener selv han er god nok.

– Jeg føler at hvis jeg er 100 prosent i form, så er jeg mer enn god nok til å spille i Bundesliga. Jeg har som sagt hatt fokus på å jobbe hardt, men jeg vil ikke ha det som på slutten av sesongen i fjor da jeg ikke var med i troppen. Blir det sånn som i fjor vil jeg nok se meg om etter en ny klubb, forklarer 27-åringen.

Flere henvendelser
Brann skal være en av klubbene som er interessert i å hente midtbanespilleren, etter at Rudolph Austin forsvant til Leeds.

Sportslig leder i Brann, Rolf Magne Walstad, sier til Nettavisen at klubben har snakket med Hauger.

– Vi hadde kontakt med Henning tidlig i sommer. Vi kjenner til situasjonen hans, men det er vanskelig for oss. Han er i en mye større klubb enn vår akkurat nå, sier Walstad.

Han forteller derimot at de vil følge med videre på situasjonen til Hannover-spilleren.

– Vi utelukker ingenting. Henning er en knallgod fotballspiller, avslutter Walstad.

Hauger vil foreløpig ikke snakke om interessen fra norske klubber.

– Jeg vil ikke gå inn på enkeltklubber. Hvis jeg skal tilbake til Norge, så får vi heller se på det når det blir mer aktuelt, sier Hauger.

Men 27-åringens agent Mike Kjølø, innrømmer ovenfor Nettavisen at det har vært flere henvendelser angående Hauger.

Foto: Scanpix

– Det har vært henvendelser fra klubber i Europa og i Norge. Men per dags dato jobber Henning knallhardt med å komme seg tilbake på laget. Han har hatt en veldig fin forsesong, og vi forholder oss til at han har tre år igjen av avtalen i Hannover, sier Kjølø til Nettavisen.

Hannover serieåpner mot Schalke 26. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.