*Nettavisen* Sport.

Uten navn på drakten

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

I de fleste toppseriene i Europa er spillerne i aksjon med navnet skrevet på ryggen. Det er ikke tilfellet i eliteserien. Og slik kommer det til å bli også i fremtiden.

29.03.05 18:34

Engelske Premier League var først ute med å vedta at alle klubber skal ha spillernes navn skrevet på baksiden av draktene.

Senere har de fleste europeiske toppseriene fulgt samme mønster, noe både publikum og presse har sett på som en ekstra service.

Ekstra service
Men i eliteserien kommer ikke navnene til stjernene til å stå på trykk over trøyenummeret i den nærmeste fremtid.

- Vi ser jo helt klart at dette er en ekstra service når det gjelder identifisering av spillerne, både for folk på stadion og i eventuelle TV-produksjoner, forteller nformasjonssjef Roger Solheim i Norges fotballforbund (NFF) til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Men foreløpig har det ikke kommet forslag fra klubbene om å innføre navn på draktene i eliteserien, og derfor må vi forholde oss til det, sier han.

Prioriter reklameplass
TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med flere klubber i Norges øverste divisjon, og alle sier at de i første omgang ønsker å bruke plassen på baksiden av draktsettet til reklame.

- Det er frivillig for klubbene hva de vil bruke den ledige plassen på draktene til. Navn på på draktene veies i første rekke opp mot andre hensyn. Klubbene ønsker først og fremst denne plassen til reklame, forklarer Roger Solheim.

Informasjonssjefen tror ikke eliteserien vil følge i fotsporene til de mer berømte fotballligaene, og innføre navn på draktene som standard i fremtiden.

- Vi ser jo at det praktiseres i flere andre land, og det er helt sikkert en god grunn til det. Men skal noe lignende innføres i Norge, må det fremmes forslag til fotballtinget, og så må et vedtak til, konstaterer Solheim.

Navn på ryggen i Lyn
I eliteserien er Lyn den eneste klubben som har trykket spillernes navn på draktene.

- Vi spiller med spillernes navn på draktene fordi det er viktig å bygge identitet. Derfor gir vi folk navnet på spillerne. Men jeg har ikke noe negativt å si om andre som ikke har spillernavnene på draktene. Vi gjør det vi mener er riktig, men jeg skjønner økonomien i dette for andre klubber. Den er viktig, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.