RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utfordrer Blatter om FIFA-tronen

UTFORDRES: FIFA-president Sepp Blatter.
UTFORDRES: FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Abdeljalil Bounhar (Ap / NTB scanpix)
Ali Bin al-Hussein vil ha FIFA-jobb.

FIFAs visepresident prins Ali bin al-Hussein av Jordan sier han stiller som kandidat til president i Det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Den sittende visepresidenten i mektige FIFA og nåværende leder av både Jordans og Den vestasiatiske fotballføderasjonen sier han er blitt oppfordret til å stille mot Blatter og utfordrer Jerome Champagne ved valget i mai.

- Jeg ønsker presidentvervet i FIFA fordi jeg mener det er på tide å rette oppmerksomheten bort fra administrative kontroverser og tilbake til sporten, sier al-Hussein i en uttalelse tirsdag.

- Dette var ingen enkel beslutning. Den ble tatt etter nøye overveielse og mange diskusjoner med respekterte FIFA-kolleger de siste månedene, sier han.

- Beskjeden jeg fikk igjen og igjen, var at det er på tide med en endring. Verdenssporten fortjener en organisasjon av høyeste klasse – en internasjonal føderasjon som både yter service og som er en rollemodell for etikk, gjennomsiktighet og god styring, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere