RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utklassing i van Gaals første kamp

ENKEL MATCH: Ashley Young feirer scoringen sin sammen med Ander Herrera og Shinji Kagawa.
ENKEL MATCH: Ashley Young feirer scoringen sin sammen med Ander Herrera og Shinji Kagawa. (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Manchester Uniteds nye manager åpnet med et smell.

LA GALAXY - MAN. UTD. 0-7:

Darren Fletcher bar kapteinsbindet da Manchester United spilte sin første kamp under Louis van Gaal. Treningskampen mot Los Angeles Galaxy i USA var den engelske storklubbens første match i sesongoppkjøringen.

Den nederlandske manageren har uttalt at han vil bruke tid på å finne lagets nye kaptein. Det så i alle fall ikke ut til at han trengte tid på å finne en startellever som kan score mål.

Brukte VM-formasjonen

United stilte i samme 3-5-2-formasjon som van Gaal brukte med Nederland under VM i Brasil. I midtforsvaret startet Chris Smalling, Phil Jones og Jonny Evans, mens Antonio Valencia og Luke Shaw spilte vingbacker.

Fletcher utgjorde en nykomponert midtbanetrio sentralt sammen med Ander Herrera og Juan Mata. Wayne Rooney og Danny Welbeck startet på topp.

Manchester United scoret tre mål før pause og fire mål etter.

- Det er fantastisk hvor bra vi presterte i dag. Når du ser oss i trening, kan du ha forventninger, men ikke 7-0. Det var overraskende, men det var vakre mål og vakre angrep, sier van Gaal ifølge manutd.com.

Han mener at alle resultater har betydning, selv i treningskampene.

- Resultatet har alltid en betydning. Et slikt resultat gir deg selvtillit. Vi introduserte et nytt system og brukte det to ganger under trening elleve mot elleve. Det er ikke mye, men spillerne er villige til å plukke opp informasjonen. Ti av spillerne som var i aksjon i dag, var ikke engang på treningsfeltet vårt i forrige uke, påpeker van Gaal.

Tre tomålsscorere

Welbeck sendte United i ledelsen etter bare 13 minutter, med et skudd fra 25 meters hold. Rooney økte til 2-0 tre minutter før pause, fra straffemerket, og la også på til 3-0 før lagene fikk et kvarters hvile.

Louis van Gaal byttet ut ni spillere før andre omgang starter. Kun Fletcher og Herrera fortsatte.

En av dem som kom inn, var den 20 år gamle midtbanespilleren Reece James, som la på til 4-0 et drøyt kvarter ut i andreomgangen. Scoringen kom etter et innlegg fra Ashley Young.

James økte 22 minutter senere til 5-0 da han scoret etter at Galaxys keeper måtte gi retur på et skudd fra Young.

Ashley Young scoret selv også. Engelskmannen la på til 6-0 etter at han ble spilt fri av Herrera og rundet keeper. Og helt på tampen satte han inn kampens siste mål - slik at det endte hele 7-0 i den første kampen under Louis van Gaal.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere