Gå til sidens hovedinnhold

UTKLASSING!

FFK er klare for Tippeligaen. Og festen startet allerede ute på banen.

FREDRIKSTAD - HØNEFOSS 4-0 (8-1 sammenlagt):

I første oppgjør endte det 4-1 til Fredrikstad.

Dermed skulle torsdagens returoppgjør i kvalifiseringen til neste års Tippeliga i praksis kun være en transportetappe for Østfold-laget hjemme mot Hønefoss. Og akkurat slik skulle det også bli.

For etter en rufsete start foran et feststemt publikum senket etter hvert hjemmelaget skuldrene og feide absolutt all tvil til side.

Dermed ble Fredrikstads opphold i 1. divisjon bare en lynvisitt. Laget som rykket ned fra eliteserien etter nettopp kvalifisering i 2009, er nå tilbake på det øverste nivået for 2011-sesongen.

- Jeg er så utrolig stolt
Så da er det bare å slippe jubelen løs for FFK-fansen, og store fotballkvelder er noe man vet hvordan man ferier i plankebyen.

- Dette er stort. Det har vært knallhardt for oss. Det er vanskelig å si noe mer nå, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til NRK.

- Jeg er så utrolig stolt av denne gjengen her, som har vært gjennom så utrolig mye. Først roter vi bort et overtidsmål i siste runde mot Ranheim, og så slår vi tilbake på denne måten. Det er en fantastisk prestasjon. Nå skal vi konsentrere oss om denne gjengen her, og bygge videre på det vi har. Kontinuitet er viktig i fotball har vi skjønt, sier Fredrikstad-treneren etter kampslutt.

Celso Borges ble den store helten for hjemmelaget med sine tre fulltreffere. Han mener likevel forsvaret skal ha mest av æren.

- Jeg klarer nesten ikke å snakke nå. Dette er overveldende. Alt her er fantastisk. Laget, folket, alt. Nå er jeg veldig glad. Dette har vært en god sesong for oss, spesielt defensivt. Hadde det ikke vært for forsvaret, hadde vi ikke fått muligheten til å score i andre enden av banen, sier Fredrikstads tremålsscorer til NRK.

- Dette er nok en engangsopplevelse. Jeg tror aldri jeg kommer til å spille fotball i denne temperaturen igjen. Men det funket jo, alle løp mye for å holde seg varme. Dette er helt fantastisk, nå gleder jeg meg til å ferie dette med gutta, sier Celso Borges.

En som av naturlige årsaker ikke var i like godt humør var Hønefoss-trener Reidar Vågnes. Han måtte bare gratulere FFK.

- Vi må bare gratulere. FFK var klart best i to kamper, både individuelt og kollektivt. Dette er sesongen litt i et nøtteskall for oss. Vi scorer ikke på sjansene og slipper inn billige mål.

Punktert før pause
De rundt 10.000 fremmøtte på Fredrikstad stadion måtte imidlertid stå ute i kulda en stund før de fikk noe å varme seg på. Den første store sjansen i kampen var det Hønefoss som hadde.

Kamal Saaliti, som nylig avsløret at torsdagens kamp blir hans siste for Hønefoss, spilte fram til Madiou Konate. Spissen var helt alene igjennom, men valgte kraft foran finesse, og skjøt utenfor.

Sjansen kom allerede etter fire minutter, men det skulle gå 35 minutter før neste høydepunkt. Og det sto Celso Borges for.

Islandske Gunnar Heidar Thorvaldsson spilte ut til Borges på kanten, og FFK-spilleren klinte til direkte. Hønefoss-keeper Thomas Solvoll sto feilplassert, og klarte ikke å stoppe skuddet.

Og like etter viste Solvoll igjen prov på passivt keeperspill. En corner fra Alex Valencia havnet på hodet til Raio Piiroja, og med keeper på bærtur, kunne stopperen enkelt heade inn 2-0.

Dermed var kampen punktert til pause.

Borges underholdt
Om kampen i seg selv var en transportetappe for FFK, ble andre omgangen et 45 minutter langt vorspiel i vente på festen. Celso Borges bidro med litt underholdning under ventetiden.

Snaue ti minutter etter hvilen fyrte Armin Askar av fra rundt 16 meter. Thomas Solvoll måtte gi retur, og der dukket selvsagt årets spiller i FFK opp, og satte inn sitt andre mål for kvelden.

Men den som trodde Borges var ferdig for kvelden tok skammelig feil. PÅ sin tredje sjanse i kampen satte han inn sitt tredje. Den gangen brukte costaricaneren hodet for å lure Thomas Solvoll.

Og etter dette var det kun ett lag på banen. Hjemmelaget kunne fort ha pyntet ytterligere på resultatet da unggutten Simen Rafn fintet Frode Lafton ut i pølsebua - der det for øvrig var gratis pølser denne kvelden - og satte ballen via keeper og like utenfor.

FFK nøyde seg likevel med fire, og dermed endte kvalik-kampen hele 8-1 sammenlagt. Fredrikstad kan belage seg på å spise kirsebær med de store igjen, mens Hønefoss rykket ned.

Sjekk siste fotballnytt her!

HTML EMBED

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken