*Nettavisen* Sport.

Utrolig situasjon i Tippeligaen: - Kommer til å gå verden rundt

JUBEL: Keeper Håkon Opdal jubler for sin scoring mot Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Keeper Håkon Opdal scoret mot Vålerenga.

25.09.15 21:07

VÅLERENGA - START 1-1:

66 minutter var spilt av oppgjøret mellom Vålerenga og Start på Ullevaal stadion fredag kveld da Håkon Opdal kom fram for å ta et frispark.

Innlegget fra Start-keeperen var egentlig ganske dårlig og det så ut til at VIF-keeper Sascha Buchert hadde full kontroll, men i det han skulle plukke ballen, forsvant den mellom fingrene på østerrikeren og inn i mål.

- Verden rundt
Opdal kunne selvsagt ikke tro sine egne øyne og jublet som om han hadde avgjort cupfinalen. Og det er kanskje ikke så rart, som keeper er nettsus i den enden av banen sjelden kost, men Opdal står nå med ett mål på sine over 200 kamper i Tippeligaen. 33-åringen debuterte i Tippeligaen i 2002.

- Det er jo bort imot utrolig. Det er sjelden vi ser slike scoringer. Keepertabbe er jo bare fornavnet, sier TV2s Egil Drillo Olsen.

- Jeg skulle til å si at det innlegget var keepermat og det var det jo, påpeker den tidligere norske landslagssjefen videre.

Kommentator Harald Bredeli var enig.

- Det er en forferdelig keepertabbe av Buchert. Dette kommer til å gå verden rundt som et komisk fotballklipp. Det blir en youtubehit, sier han.

- Ikke sett maken
Selv sier Opdal dette om drømmetreffet.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK TRØST: VIF-keeper Sascha Buchert. Foto: Jon Olav Nesvold

- Jeg har ikke sett maken. Det er egentlig et innøvd trekk, men det var jo ikke skudd jeg prøvde på. Jeg treffer bra, da, sier han til TV 2.

- Jeg prøvde ikke å sette den rett i mål. Jeg synes synd på VIF-keeperen og beklager overfor ham, men dette kan ikke jeg styre. Jeg kan lett sette meg i hans sko, det er ikke noe gøy, men et viktig mål for oss, sier han.

Vålerengas sisteskanse synes det hele var tungt.

- Det var en lang ball og jeg trodde den skulle gå over. Det er synd på gutta nå, for vi mistet tre poeng i dag. Det er slikt som skjer, vi må tenke videre og mot neste kamp. Det er tøft for meg nå, men i morgen er det en ny dag og neste uke er det en ny kamp, sier Sascha Buchert til TV2.

VIF i teten
Det var Vålerenga som åpnet best i hovedstaden og tok ledelsen etter 19 minutters spill. Daniel Braaten dro seg inn fra høyre og spilte mot Daniel Fredheim Holm. Han satte kaldt og rolig inn ledermålet.

Like før scoringen hadde et Christian Grindheim-innlegg truffet stolpen.

Start hadde ikke all verden å by på før pause, men Michael Christensen vendte opp og skjøt like utenfor etter en halvtimes spill

Rett før pause kunne Ghayas Zahid ha doblet ledelsen for VIF, men lobben han forsøkte alene med Opdal, ble stoppet av burvokteren.

Keepermål
I andre omgang skulle altså Start-keeperen gjøre seg bemerket i angrep. Kjetil Wæhler lagde et frispark rundt midtstreken og Opdal kom opp for å slå frisparket. Den lange ballen opp, gikk altså rett i nettmaskene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅLSCORER: Håkon Opdal scoret sitt første mål i Tippeligaen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


Ti minutter senere trodde Vålerenga de igjen var i føringen. Først lobbet Zahid ballen i tverrliggeren, mens returen havnet hos Daniel Braaten. Veteranen headet i mål, men dommertrioen mente det var offside.

Mot slutten skapte Vålerenga mest og var nærmest alle tre poengene, men ballen ville ikke inn og dermed ble det poengdeling i hovedstaden.

I sluttminuttene var Håkon Opdal også stor i «riktig» ende av banen.

Det betyr at vertene trolig kan vinke farvel til medaljekampen, mens Start fortsatt har gode sjanser til å overleve i den øverste divisjonen.

Se en ny episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC1b8VGi3QoVUEA1jESnKm2cFxY3OBKuTg2ryyT4DPCs_RYyqbGM9JQWnQ3hTIgH1MxG1qP5u2WZIIVvHI0NyDyiaOch07wk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.