Utsetter jakten på toppfotballsjef

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Norges Fotballforbund har innstilt jakten på ny toppfotballsjef på ubestemt tid. Dermed får landslagssjef Åge Hareide ønsket om alle makt i egne hender innfridd. Inntil videre.

Tore Krogstad trakk seg fra stillingen som toppfotbalsjef kort tid etter at Åge Hareide overtok som ny landslagsjef. Siden den gang har Svein Rustad fungert i jobben. NFF lyste ut stillingen med søknadsfrist 25. mars.

- Det er fin interesse for stillingen. Vi skal bruke de neste ukene på å sile søkerne og gjennomføre intervjuer, sa generalsekretær Karen Espelund i NFF til TV 2 Nettavisen den gang. Det kom inn mellom 25 og 30 søknader. Flere av dem kjente navn, ifølge Espelund.

Interne løsninger
Nå sier imidlertid generalsekretæren at en ny person ikke vil bli ansatt med det aller første.

- Foreløpig har jeg ikke konkludert i denne saken. Men oppgavene som tilligger stillingen er fordelt internt, sier Espelund til TV 2 Nettavisen.

- Når regner du med å ha en ny person på plass i posisjonen?

- Det vet jeg ikke. Men det er i hvert fall på det rene at det ikke skjer på denne siden av sommeren.

- Er det helt sikkert at det blir ansatt en person i stillingen, eller er det aktuelt å fordele arbeidsoppgavene internt på permanent basis?

- Forløpig vil vi drifte det internt, men det er en midlertidig løsning. Vi ønsker fortsatt å fylle stillingen. I hvert fall på sikt, understreker Espelund.

All makt til Hareide
Dermed får Åge Hareide oppfylt ønsket sitt om allmektighet - på ubestemt tid. Den ferske landslagssjefen håndplukket ledelsen rundt landslaget etter at han overtok Nils Johan Sembs jobb. Og i vinter sa han til VG at han ikke ønsket en erstatter for Tore Krogstad.

- Jeg føler at vi som er i ledelsen nå kan gjøre den jobben som trengs. Jeg gjør min del, Stig Inge Bjørnebye gjør sin, og andre gjør andre ting. Hvis jeg blir spurt, vil jeg anbefale at det ikke blir ansatt noen ny toppfotballsjef, sa Hareide til avisen i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.