RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsetter skolegangen for å bli fotballproff

STORTALENT: Moldes Sander Svendsen.
STORTALENT: Moldes Sander Svendsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Nå drømmer Molde-talentet om spill for Barcelona.

MOLDE (Nettavisen): Denne sesongen har 17 år gamle Sander Svendsen fått sitt virkelige gjennombrudd som fotballspiller på toppnivå.

Den unge spissen har scoret i både Tippeligaen, den norske cupen og Europa League.

Det å være en så ung fotballspiller, kan by på problemer. Sander Svendsen var opptatt av å få nok tid til fotball, noe som resulterte i at skolebøkene måtte vike – en stund.

- Jeg tar skolen over litt lenger tid, slik at jeg får nok tid til å spille fotball, så det går heldigvis fint. Det er viktig for meg at jeg får nok tid til å spille fotball, forklarer han.

Nå priser han seg lykkelig over samarbeidet mellom skolen og Molde.

- Skolen min og Molde FK har en veldig god dialog, så de samarbeider veldig godt om hvordan det gjøres i forhold til treninger og slikt. Det er jeg veldig glad for, påpeker angriperen.

Vil bli utenlandsproff

Etter en flott sesong med Molde har han nå satt seg mål videre i karrieren.

- Drømmen er selvsagt å spille for en av de største europeiske klubbene, sier han.

- Er det en drømmeklubb?

- Det må være Barcelona, svarer han kontant.

Tor Ole Skullerud er full av lovord om spilleren, og mener det er helt opp til spilleren selv om han når drømmene sine.

- Han er ambisiøs, og det skal han fortsette å være. Det er viktig å ha drømmer. Han har alle forutsetninger til å bli veldig god, men hvor god han blir er helt opp til Sander selv, forklarer Molde-treneren.

Skryt fra kapteinen

Molde-kaptein, og tidligere utenlandsproff, Daniel Berg Hestad er sikker på at Svendsen har det som skal til.

- Potensialet er helt klart der. Nå må han etablere seg på førstelaget her først. Her er det mange spillere som ønsker å gjøre han god, så hvis han etablerer seg her først, vil det komme et tidspunkt der det er riktig for han å dra ut i Europa også, sier Hestad.

Han er forklarer videre at unggutten er veldig flink til å lære av de mer rutinerte spillerne.

- Sander er en veldig klok og seriøs spiller. Han trener veldig mye og tar til seg rådene han får av oss andre. Det er veldig viktig i den alderen han er nå. Han kan nå veldig langt om han fortsetter slik, utdyper 39-åringen.

Lærerikt år

Sander Svendsen, som ble tidenes yngste Molde-spiller med eliteseriespill da han debuterte i fjor vår, ble tatt inn i førstelagstroppen i vinter. Det har vært en lærerik opplevelse for den kreative angriperen.

- Jeg lærer ting hver dag, både på og utenfor banen. Det har vært veldig spennende å ta steget opp i førstelagstroppen i år, sier 17-åringen.

Han føler seg sikker på at det å trene med førstelaget har gjort at han har utviklet seg fortere enn dersom han hadde spilt på et juniorlag.

- Med førstelaget får jeg en treningshverdag som er helt annerledes enn på juniornivå, og jeg får trent med de beste spillerne i Norge. Det gjør at jeg utvikler meg mye fortere, utdyper han.

Unggutten priser seg lykkelig over at Tor Ole Skullerud tør å satse på talentene.

- Han viser at han tør å satse på de yngre spillerne. Han vil virkelig at jeg skal bli god, og det sier han til meg hver dag. Det viser han også på trening og i kamp, ved å gi meg tillit, forklarer Svendsen.

- Alltid trent med ball

Molde-spissen har mange treningstimer bak seg, og deler gladelig suksessoppskriften sin med andre.

- Hemmeligheten er at jeg har trent mer enn de fleste, helt siden jeg var liten. Og jeg har alltid trent med ballen i beina. Ikke lange joggeturer, alltid trening med ball, avslører han.

Det var også tilfelle da Nettavisen møtte han på trening tidligere denne uken. Da sto den talentfulle tenåringen igjen på treningsfeltet i over 30 minutter etter treningen var ferdig. Men det er ikke bare trening med ball som har hjulpet han.

- Jeg har også gått på turn. Det har gjort meg mer smidig, og gitt meg bedre balanse. Det hjelper meg helt klart på fotballbanen, utdyper moldenseren.

Mulighetene på førstelaget kan fort bli mange utover høsten. Molde konkurrerer i Tippeligaen og NM enda, og vil nok få bruk for den store troppen. Da kan Sander Svendsen fort være en viktig joker for blåtrøyene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere