RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utskjelt i midtuken - helt mot Rosenborg

HELT? Daniel Mojsov svarte på tiltalte da han herjet med Rosenborg i søndagens Tippeliga-oppgjør.
HELT? Daniel Mojsov svarte på tiltalte da han herjet med Rosenborg i søndagens Tippeliga-oppgjør. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Daniel Mojsov har blitt utskjelt av Brann-fansen. Søndag fikk han revansje.

BRANN - ROSENBORG 3-1:

Daniel Mojsov har blitt utskjelt den siste tiden.

Brann-fansen mente han måtte ta på seg mye av skylden for at Brann røk ut i cupen mot Odd tidligere denne uken, og Mojsov fikk gjennomgå i sosiale medier.

Søndag fikk Mojsov sjansen fra start igjen, nok en gang på venstrebacken, og søndag var han banens beste spiller for et meget godt Brann-lag.

Etter at Mojsov på utsøkt vis sendte Brann i ledelsen etter 26 minutter, viste han også tydelig hva han mente om Brann-fansens meldinger til ham den siste tiden.

Mojsov feiret først hemningsløst, før han med hele kroppen viste sin frustrasjon mot hjemmefansen. Men etter søndagens nydelige scoring får nok pipa en annen lyd.

Med Marcus Pedersen fra start for første gang for hjemmelaget, burde Brann vinne for å holde liv i drømmen om Tippeliga-spill neste sesong.

Rosenborg sto på motsatt banehalvdel, i det som er en av de store klassikeroppgjørene i norsk fotball.

Og for et fyrverkeri av en fotballkamp vi ble servert fra Brann Stadion.

To Brann-scoringer før pause sørget for at bergenserne gikk i garderoben med en komfortabel ledelse.

Gjestene svarte kvarteret ut i andreomgangen, før Marcus Pedersen satte spikeren i Rosenborg-kisten på særdeles vakkert vis.

Ydmyk debutant
Debutant Pedersen var ydmyk etter at seieren var et faktum.

- I dag var det veldig moro. Det var hard jobbing først, og så bommet jeg på en før jeg fikk lykketreffet. Jeg siktet der (mot krysset), og jeg får takke den Hummel-ballen i dag, sier Pedersen i et intervju med C More.

Hamar-gutten er fornøyd med støtten bergenspublikummet ga laget under søndagens storkamp.

- Det var som jeg ble fortalt før kampen her, at fansen blir som en 12. mann, og det var de i dag. De hjalp oss til tre poeng. Vi er på god vei til å redde plassen, avslutter Pedersen.

Brann-kaptein Erlend Hanstveit var også lettet over at tre viktig poeng var i boks.

- Det var veldig viktig for oss. Tre poeng mot Rosenborg trengte vi resultatmessig og i serien, sier Erlend Hanstveit.

Rosenborg-kaptein Mike Jensen var langt nede etter det ydmykende nederlaget mot Brann.

- Ingenting fungerte i dag. Brann var flere hakk bedre enn oss og vant fortjent, sier Mike Jensen i et intervju med C More.

Skuffet trener
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med hva hans elever viste under søndagens ydmykende nederlag.

- Ydmykende å tape? Vi taper 3-1, og vi er for dårlige i begge 16-meterne. Vi scorer ett og har flere sjanser til å score flere. Men vi er tafatte og småfeige, og det må vi gjøre noe med. Vi kan ikke se sånn ut, forklarer Ingebrigtsen i et intervju med C More.

Han mener også at hans egne spillere ikke stoler nok på egne ferdigheter, og at det er noe av grunnen til at laget gjorde det så svakt mot Brann.

- Det er vanskelig å si om vi ikke har nok selvtillit til å styre kampen. Vi gjorde det i perioder, spesielt mot slutten av førsteomgangen. Men vi fikk en knekk da de satte inn 3-1. Vi er nødt til å bli tøffere og ta flere sjanser. Vi er et bra fotballag, men vi viser det i for korte perioder.

- Det er litt sånn at jeg synes de er bedre enn de selv tror. De er gode fotballspillere, og det må de tro selv også, avslutter Ingebrigtsen.

Brann-dominans
Brann tok tidlig kommandoen i kampen og produserte flere fine sjanser i starten av kampen.

Etter 26 minutter eksploderte det i Bergen. Daniel Mojsov sto riktig plassert på en utboksning av Alexander Lund Hansen. 

Den makedonske forsvarsspillere så ut som Zlatan Ibrahimovic, i det han på særdeles vakkert vis lobbet ballen over Rosenborg-keeperen og bort i motsatt hjørne.

Tre minutter senere klinte samme mann til fra 18 meters hold. Kjempeskuddet ble reddet av Lund Hansen, men på returen dukket Kasper Skaanes opp og doblet ledelsen for Brann.

Rosenborg så meget tamme ut i førsteomgangen som endte med 2-0 til et meget friskt hjemmelag.

Perlemål
Kvaretet ut i andreomgangen reduserte Alexander Søderlund for trønderne. Spissen dro seg fri fra markeringen og kom alene med keeper.

Søderlund var iskald og vippet ballen over Piotr Leciejewski og i mål, og det så ut til å bli spenning på Brann Stadion.

SCORET: Marcus Pedersen scoret i sin Tippeliga-debut for Brann.


Men Branns nykommer, Marcus Pedersen, ville det annerledes.

Hamar-gutten mottok ballen på 25 meter hold. Spissen banket til og fikk drømmetreff på ballen.

Lærkula gikk som et prosjektil opp i krysset bak en Lund Hansen som nok kunne ha reagert raskere på det godt plasserte skuddet.

Rosenborg sendte spillerne fremover i banen i jakten på uttelling, men de klarte aldri å komme nærmere Brann.

Flere scoringer ble det ikke på Brann-stadion, og dermed tok Brann sin andre strake seier.

Laget ligger fortsatt under nedrykksstreken i Tippeligaen, men nå ser det endelig ut til at Rikard Norling har funnet seiersformelen.

Rosenborg gikk på sitt fjerde tap under Kåre Ingebrigtsens ledelse, og trønderne sliter voldsomt med å vinne fotballkamper om dagen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere