*Nettavisen* Sport.

Utskjelt og kritisert - her redder han City

SCORING: Her redder Yaya Touré tre poeng for Manchester City. Foto: Phil Noble (Reuters)

Han har ikke vært seg selv denne sesongen, men lørdag ble Yaya Touré redningsmann for City.

22.11.14 18:03

MAN. CITY - SWANSEA 2-1:

Manchester City lå under mot Swansea, men snudde kampen og vant til slutt 2-1 på Etihad etter en matchvinnerscoring fra Touré i andre omgang.

Ivorianeren har fått kritikk fra flere hold etter en svak innledning på sesongen, men lørdag ble han igjen utslagsgivende for de regjerende mesterne.

Ligaleder Chelsea vant som ventet sin kamp mot West Bromwich, og med tanke på gullhåp var de lyseblå nødt til å vinne for å ikke gjøre luka opp til Chelsea enda større.

Etter lørdagens runde leder dermed Chelsea fortsatt ligaen med åtte poeng ned til de regjerende mesterne fra Manchester.

- Med den siste måneden friskt i minnet tar vi med oss seieren i dag. Vi skapte sjanser igjen. Nå har vi gitt oss selv en utfordring i ligaen, men fotball er full av utfordringer. Vi kan fortsatt få mye ut av denne sesongen, sier City-kaptein Vincent Kompany til BBC etter kampen.

Tidlig scoring
Selve kampen startet med et smell, og allerede etter ni minutter sendte Wilfried Bony gjestene i føringen. Han rundet av et magisk angrip da han sendte ballen i mål fra kort hold, og man kunne plutselig høre en knappenål falle på Etihad.

Men hjemmelaget slo raskt tilbake. Stevan Jovetic omsatte et flott innlegg fra Jesus Navas i mål fra kloss hold etter 19 minutter.

Omgangen bølget frem og tilbake, men med lange perioder uten de helt store sjansene. Fem minutter før pause var imidlertid Gael Clichy nær en drømmescoring da han fyrte av fra langt hold og traff tverrliggeren.

Yaya ble helten
Etter en time hadde City snudd kampen, og det var Yaya Touré som sto bak scoringen. Ivorianeren banket ballen forbi Lukasz Fabianski etter fint forarbeid av Fernandinho.

- Herlig spill av Manchester City. Flott hælflikk av Fernandinho og kontrollert scoring av Touré, beskrev tidligere storspiller Dion Dublin til BBC.

Det ble også matchvinnerscoringen, og kampen endte 2-1 til Manuel Pellegrinis menn.

Manchester Citys neste kamp i Premier League spilles 30. november, når Southampton venter på bortebane. Swansea møter Crystal Palace dagen før.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag