*Nettavisen* Sport.

Utskjelt United-stjerne: - Mye har forandret seg

PÅ BENKEN: Memphis Depay har fått en tung start på livet i Manchester United.

PÅ BENKEN: Memphis Depay har fått en tung start på livet i Manchester United. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Memphis Depay slår tilbake mot kritikken.

Memphis Depay åpnet sesongen på vidunderlig vis for Manchester United, men etter hvert har det gått noe tyngre for nederlenderen.

Den målfarlige spilleren har måttet tåle kritikk både for formen på banen og den noe utsvevende livsstilen han fører utenfor banen.

Ifølge engelske aviser, blant annet The Times, så har ikke Depays væremåte blitt tatt like godt imot av alle i storklubben.

Nylig ble unggutten også vraket fra det nederlandske landslaget, men på grunn av en skade på en anne spiller, ble han likevel hentet inn i troppen.

Fikk kritikk
Landslagssjef Danny Blind, for øvrig far til Depays lagkompis i United, Daley Blind, kritiserte stjernen for å ikke være en lagspiller.

I et intervju med avisen NOS, gjengitt i The Telegraph, innrømmer Depay at starten på United-karrieren ikke har vært som han hadde sett for seg.

Han forsikrer imidlertid fansen om at han jobber beinhardt for å komme seg bort fra benken og tilbake i startoppstillingen til United.

- Det har vært vanskelig å sitte på benken, men det går bedre nå. Jeg føler meg i form og prøver å vise hva jeg er god for på trening. Folk er vant til å se meg score mål og det vil komme, forteller nederlenderen.

- Hvis jeg får sjansen til å spille, skal jeg ta vare på den, fortsetter han.

- Tilbakeslag
For et United-lag som slitt med å finne kreative løsninger og flyt i angrepsspillet denne sesongen, skulle man tro at Depay absolutt kunne bidra. Unggutten ble toppscorer i Nederland så sent som sist sesong.

I United har det kun blitt ett ligamål så langt, samt at han nettet mot Club Brügge og gamleklubben PSV i Champions League-spill.

- Mye har forandret seg for meg. Jeg er ny i klubben og dette er et nytt nivå for meg. Det spiller en stor rolle og jeg prøver å finne min plass her. Det gikk nok litt for lett i starten, men så fikk jeg et tilbakeslag, det tror jeg alle kunne se på måten jeg spilte, sier Depay videre.

- Men jeg jobber knallhardt for å komme tilbake, sier stjernen.

Manager Louis van Gaal har tidligere advart Depay om at han må avfinne seg med Uniteds stil eller så risikerer han å bli vist døren i klubben.

Nå blir det altså opp til unggutten å vise sjefen at han kan bidra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.