RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utslått for første gang på 11 år

Sist oppdatert:
Manchester United har tatt seg videre fra alle gruppespillene i Champions League siden 1994. Nå får de ikke engang UEFA-cup-plass.

BENFICA - MANCHESTER UNITED 2-1:

Se billedekstra nederst i artikkelen!

Alex Fergusons menn har vist elendig Champions League-form denne sesongen, og hadde kniven på strupen foran kveldens match i Portugal.

Én seier og to mål på fem kamper foran Lisboa-turen er langt under United-pari. Men kveldens match startet på best mulig vis.

Allerede i det sjette minuttet scoret Paul Scholes fra kloss hold. Men ti minutter etter utlignet Geovani med en lekker heading.

Og 11 minutter før hvilen skyter Beto hjemmelaget i ledelsen.

I den andre matchen i gruppen slo Villarreal Lille 1-0, og dermed avanserer Villarreal og Benfica, mens United endte på sisteplass.

Spanjolene sikret seg puljeseieren til tross for at klubben bare maktet å score tre mål på seks kamper - akkurat like mane som United på fjerdeplass.

- Jeg hadde en liten drøm, men dette er fantastisk. Vi startet nervøst, men spilte fantastisk etter at United tok ledelsen. Dette er en gave til alle Benfica-folkene, sa Benfica-trener Ronald Koeman til TV3.

Koeman poengterte at laget hans har lite erfaring på dette nivået.

- United var storfavoritt etter gruppetrekningen, men jeg mener de to beste klubbene har avansert, sa nederlenderen til Sky Sports.

United-manager Sir Alex Ferguson forteller at tapet var et lavmål for Manchester-klubben etter 13 suksessfylte år i Europa.

- Vi var i vinnerposisjon etter Scholes' mål, men ga kampen bort ved å ikke klare å holde ballen i laget. Og i andre omgang var vi forståelig nok litt preget av desperasjon og nervøsitet, sa skotten.

Som hadde syndebukken klar:

- Det er hjemmeformen som har sviktet denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere