Utvalg skal evaluere 3. divisjon

OPPRETTER UTVALG: Forbundsstyret i Norges Fotballforbund skal sette ned et utvalg som skal vurdere nivå fire i norsk herrefotball.

OPPRETTER UTVALG: Forbundsstyret i Norges Fotballforbund skal sette ned et utvalg som skal vurdere nivå fire i norsk herrefotball. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Reiseavstander og kostnader brekker ryggen på enkelte klubber i herrenes 3. divisjon.

Forbundsstyret fikk søndag stor støtte for å vurdere nivå fire i norsk herrefotball.

Med 173 mot åtte stemmer bestemte fotballtinget at det skal settes ned et utvalg for å evaluere 3. divisjon menn og 2. divisjon kvinner.

Bjarne Berntsen, visepresident i NFF, sier en har sett uheldige ting der lag har måttet trekke seg før eller underveis i sesongen på grunn av store reiseavstander og kostnader.

Har diskutert endringer
Forbundsstyret har diskutert endringer, men at det var for tidligere å komme med dem under årets ting. I stedet ønsket man å sette ned et bredt utvalgt for å prøve å finne mer fleksible og bedre løsninger som gjør at fotballen unngår at lag ikke klarer å fullføre sesongen.

Herrenes 3. divisjon er halvert fra 24 til 12 avdelinger for å sikre direkte opprykk. Det betyr større geografiske avdelinger, og som flere ganger ikke går opp. Flere lag må i 2014 ut på lange reiser, blant annet Tertnes og Rørvik.

Fikk kritikk for oppsett

NFF fikk kritikk for hvordan de setter opp avdelingene.

– Det er vanvittig at Rørvik skal reise til Oslo. Det er lengre enn fra Salangen til Kirkenes, og som vi i Troms og Finnmark har sett på det verste. Men de (NFF) klarte å gjøre det verre i Sør-Norge, sa Skarvens Kjell B. Lorentzen.

Han mente et utvalg ikke var nødvendig, men ba forbundet rett og slett gjøre en bedre jobb når avdelingene settes opp.

Da det skulle stemmes viste fotballtinget imidlertid sin fulle støtte til forbundet. Et utvalg skal se på muligheter til å gjøre tredjedivisjonslagenes hverdag lettere.

En ting som kanskje bør bli vurdert er om det må være 12 eller 14 lag i avdelingene, eller om en i enkelte sesonger bør åpne for 13 eller 15 for å få avdelingene mer geografisk harmonisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.