Gå til sidens hovedinnhold

Utvisningen som ødela alt

Et sekunds tankeløshet lot effektive Brann komme tilbake i cupthrilleren.

BRANN-STRØMSGODSET 4-3:

Strømsgodset så ut til å kontrollere inn mot cupsemifinale. En halv time før slutt sørget imidlertid en tankeløs takling fra innleide Abdisalam Ibrahim for å redusere Godset til ti mann.

Et Brann-lag som slet tungt, ble invitert inn igjen i kampen, og takket med å score tre ganger og knuste dermed Strømsgodsets drøm om en andre cupfinale på rad.

I det som til slutt ble et fyrverkeri av en kamp, var det i store perioder Godset som viste seg fra den giftigste siden. Brann måtte altså ha en mann mer på banen før de fant ut av det.

Etter kampen var det en skuffet, men fattet Ronny Deila som møtte NRK.

- Vi er det klart beste laget fram til utvisningen. Jeg er veldig stolt av gutta, vi skaper en fin fotballkamp, sier Deila.

Kovacs stilnet Bergen
Nevnte Ibrahim fikk kampens første, store mulighet, men Manchester City-spilleren headet fra kort hold ballen i nettveggen.

Like etter måtte skadeplagede Tomasz Sokolowski gå av med skade, og ble erstattet med Hassan El Fakiri.

Da Brann hadde ballen mest, var det Strømsgodset som fortsatte å produsere sjanser. Og etter 22 minutter klarte Peter Kovacs det Ibrahim ikke klarte tidligere.

På et lavt innlegg fra Anders Konradsen viste Kovacs at han innehar ferdigheter også med beina. Tilsynelatende enkelt bredsidet han ballen i det lengste hjørnet. Og stoppet pipekonserten fra Brann-supporterne.

Grunnen til pipingen er velkjent i fotballnorge. I tiden i Odd Grenland scoret nemlig ungareren et famøst cupmål mot Brann, da daværende brannkeeper Håkon Opdal vred seg i smerte ved siden av.

Det har ikke gått i glemmeboka i Bergen, men for en liten stund stoppet altså Kovacs pipingen.

Effektive Brann
Et ufarlig brannlag klarte ikke å skape mange farligheter i åpent spill. På dødball skulle imidlertid historien vise seg en annen.

Fra høyre slo nemlig Bentley inn det som så ut til å være et nokså ufarlig innlegg. Ballen svevde høyt, og uten spesielt mye kraft, men en Markus Jonsson som tydelig har trent nakkemusklene, kunne nydelig heade inn utligningen.

Det var Branns første farlighet på mål, og Godset måtte bittert innse at lagene gikk til pause med like mange streker i målprotokollen.

Tankeløs takling
Lagene kom ut til andre omgang som de avsluttet den første. Og igjen var det Godset som scoret.

Brann sov i eget forsvar, noe Øyvind Storflor visste å utnytte. Den rutinerte vingen fikk stå helt alene på bakerste stolpe, og bredsidet innlegget i nærmeste hjørne. Godset fortjent tilbake i ledelsen.

Men så skulle kampen ta en dramatisk vending. Midt på banen bestemte nemlig Abdisalam Ibrahim for å be om sitt andre gule kort. Meget urutinert klippet unggutten ned El Fakiri bakfra og fikk sitt velfortjente andre gule.

Ti manns Strømsgodset fikk det med en gang tøffere, og det gikk som det måtte gå.

Mål fra Fredrik Nordkvelle, Bentley og Erik Huseklepp på straffe, sørget til slutt for å gi Brann en noenlunde komfortabel seier i kvartfinalen.

Semifinalene trekkes mandag klokken 12.15 og lagene som kan møte hverandre er altså Brann, Tromsø, Hødd og Molde.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett