RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Utvisningsbokser i fotball

Sist oppdatert:
Lørdag skal Fifa drøfte nye regler innen fotballen.

Ekstra dommer, kortere utvisning ved gult kort, og flere bytter per kamp, kan bli realiteten i fremtidens fotball. Det vil også bli diskutert om det skal innføres en ekstra dommer som skal følge kampen fra tv-skjermen, for å unngå filming og stygge hendelser hoveddommeren ikke får med seg.

Lørdag møtes FIFA-topper for å diskutere eventuelle regelendringer innen fotball. Sammen med fotballens internasjonale lovkomitèe (IFAB) skal det diskuteres om nye regler skal innføres for å gjøre verdens mest populære idrett enda mer populær.

Det europeiske fotballforbundet Uefa har allerede testet ut regelen hvor en dommer følger kampen fra monitor, og Uefa-president Michel Platini og Fifa-president Sepp Blatter er positivet til løsningen.

Fotballens internasjonale lovkomitèe (IFAB), samt fire representanter for Fifa, vil også se på muligheten for å innføre en utvisningsboks som i rugby, hvor spilleren må sone en kortere suspensjon på sidelinjen. Det er det irske fotballforbundet som foreslår en slik løsning.

Det skal også diskuteres hvorvidt pausene i fotball skal økes fra femten til tjue minutter.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere