RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvanlig få VM-skader

FÆRRE SKADER: Neymars skade har fått mye omtale, men generelt er det færre skader i årets mesterskap enn i tidligere VM-sluttspill.
FÆRRE SKADER: Neymars skade har fått mye omtale, men generelt er det færre skader i årets mesterskap enn i tidligere VM-sluttspill. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)
Sist oppdatert:
FIFA melder om en stor nedgang i antall skader.

Det hjelper ikke Neymar eller de andre spillerne som fikk VM-drømmene sine ødelagt, men FIFA meldte fredag om 40 prosent færre skader enn i tidligere sluttspill.

Årsaken er ifølge FIFAs medisinske komité at det er mindre kontakt mellom spillerne enn i tidligere VM-sluttspill, og at spillere som skader motspillere straffes hardere.

95 skader er registrert under sluttspillet. Sju av dem kategoriseres som alvorlige, blant dem Neymars brudd i ryggen og mexicanske Hector Morenos beinbrudd.

En skade regnes som alvorlig dersom den setter spilleren utenfor i fire uker eller mer.

– Den medisinske komiteen mener at det er mindre kontakt, færre fellinger, strengere sanksjoner for spill som fører til skader, og stadig forbedring hos dommerne fra 1990 og til i dag, sa Jiri Dvorak, som er leder i komiteen.

God tone

Dommersjefen Massimo Busacca sa at nedgangen i antall skader har sammenheng med en god tone mellom dommere og spillere.

– Det har vært god samarbeidsvilje og respekt fra spillerne. Dommernes avgjørelser respekteres, og vi ser at spillerne forstår dommerne. Det er gjort et godt arbeid på forhånd, med å kommunisere med spillerne, sa han.

Dommerne har fått kritisert for ikke å bruke kortene flittig nok, med kampen Brasil – Colombia (der Neymar ble skadd) som et eksempel.

Spraysuksess

– Vi kan ikke være politi og dele ut røde og gule kort til høyre og venstre. Stygt spill kan reduseres med kommunikasjon, sa han.

– Når vi får en kamp med 53 frispark, er det fordi spillerne har besluttet ikke å spille fotball.

Busacca sa at sprayen som brukes til å markere hvor ballen skal ligge og muren stå ved frispark har vært en suksess.

– Vi har ikke hatt et eneste gult kort for ikke å respektere avstanden ved frispark, sa han. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere