STRØMSGODSET - ROSENBORG 2-0:

MARIENLYST (Nettavisen): Etter 375 eliteseriekamper totalt, og åtte år i Strømsgodset, tok Øyvind Storflor farvel med Drammen søndag kveld, i hjemmemøtet med hans tidligere klubb Rosenborg.

I utgangspunktet var det en nokså betydningsløs kamp, ettersom Strømsgodset bare har et lite håp om europacupspill, mens Rosenborg på sin side hentet hjem tippeligagullet for flere serierunder siden.

Men Øyvind Storflor gjorde kvelden alt annet enn betydningsløs.

I sin siste hjemmekamp i Drammen satte den tidligere assistkongen i Tippeligaen kronen på verket med en herlig frisparkscoring, knappe kvarteret før full tid, og sørget for Rosenborgs tredje tap for sesongen - etter at Jonathan Parr hadde gitt vertene ledelsen tidligere i andre omgang.

Samtidig tok Strømsgodset en viktige revansje etter det sjokkerende semifinaletapet hjemme for Kongsvinger på torsdag.

- Et vanvittig punktum

- Det er nesten litt uvirkelig at den går inn der. Det er et vanvittig punktum, sier hovedpersonen selv til Nettavisen etter kampen.

Øyvind Storflor står med blomsterbuketten i hendene, etter å ha blitt hyllet av hele Drammen - og gjestene fra Trøndelag, med. Og kvelden kunne ikke endt stort bedre. Storflors mål var kronen på verket etter en stor karriere i Godset, som inkluderer cupgullet i 2010 og seriegullet i 2013.

- Du virker litt rørt?

- Ja, man blir jo det, når man tenker på kvelden, og dagen, og årene som har vært her. At så mange gidder å stille opp og synge og takke - selvfølgelig blir man rørt av det.

En lang vei til toppen

Det var 13 minutter igjen å spille av kampen da Godset fikk frispark på 18 meters hold, på stillingen 1-0. Og det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta seg av frisparket.

- Jeg synes egentlig det tok litt lang tid, men jeg fikk god tid til å planlegge. Det gjaldt å holde hodet kaldt. Det kom noen og sa noe til meg, men jeg registrerte ikke hva. Jeg prøvde bare å fokusere, sier Storflor.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Han har hatt åtte år i Strømsgodset, og har vært med hele veien - fra å være en middelhavsfarer i norsk fotball, til å bli et etablert topplag.

- Hva er høydepunktet?

- Reisen opp til seriegullet i 2013. Med cupgullet i 2010, og medalje i 2011 og 2012, svarer han.

- Den utviklingen opp til seriegullet var helt rå å få være med på og ta del i. Gullet i 2013 er lett å ta fram, men det å ta steget med en liten klubb og til slutt bli gode nok til å ta gull - det er kanskje det som sitter igjen som det aller beste.

- Hvilken rolle har du spilt langs den veien?

- Jeg håper selvfølgelig jeg har bidratt med rutinen jeg hadde opparbeidet meg i Rosenborg, med viktige kamper og seriegull, og den vinnerkulturen som klubben manglet. Som Deila var veldig lysten på å vite mer om. Jeg føler jeg har bidratt med det gjennom årene, sier dagens hovedperson.

- En drøm. Helt enormt

Han høster skryt fra alle hold etter søndagens punktum.

- Øyvind Storflor er mye av hjernen bak angrepsspillet siden han kom til Godset i 2009, sier sportssjef Jostein Flo til Nettavisen.

- Han er assistentkongen som i dag fikk et frispark fra 20 meter. Med veldig god tid til å tenke seg om. Det er vanskelig. Det er lett å knyte seg. Det krever god teknikk. Det målet han setter inn der er kronen på verket. Det var en drøm. Det var helt enormt.

- Litt «meant to be», var det ikke?

- Jo, det var rørende. Det var sterkt. Han er så rolig, han er så smart, sier den gamle landslagsspilleren, som var med å hente Storflor til drammensklubben før 2009-sesongen.

Unnet ikke Storflor målet

Også Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har bare gode ord å si om den tidligere Rosenborg-spilleren.

- Unnet du ham det målet litt i dag?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Men det var litt skrevet at Øyvind skulle gjøre 2-0 der. Og måtte det være noen som skulle sette inn 2-0, så var det greit at det var Øyvind, sier Ingebrigtsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Når sesongen er over om en uke, går veien tilbake til Trondheim for Storflor.

- Ja, nå flytter vi «hjem», holdt jeg på å si.

- For å gjøre hva?

- Det er litt usikkert ennå. Jeg får bruke ferien og tiden fram til nyåret for å se hva som skjer.

- Men legger du opp?

- Det er litt åpent, det og. Kanskje jeg får spille litt neste år, også. Hvem vet?

Kjempemulighet for Helland

Men det så ikke ut til å gå Storflor og Godsets vei fra start i kampen.

Ni minutter var spilt da Pål Andrè Helland så ut til å rive ned en Strømsgodset-spiller da han dro seg fri på høyrekanten, mottok ballen, og chippet den over en utrustende Espen Bugge Pettersen.

Ballen var på vei mot mål, men Godset-kaptein Lars-Christopher Vilsvik løp som om det gjaldt seriegullet og beinet ballen vekk til corner, like foran målstreken, mens publikum skrek mot dommeren for ikke å ha blåst på Hellands armbruk.

Noen minutter senere lå ballen i nettet bak Bugge Pettersen, men denne gangen blåste dommeren - for offside på Christian Gytkjær.

Godset med i kampen

Rosenborgs overtak holdt seg lenge, men etter hvert kom vertene mer med i kampen. Likevel var det trønderne som fortsatte å produsere sjanser - klokka passerte halvtimen på Marienlyst da Gytkjær headet like over tverrliggeren fra ganske blankt hold.

Men Strømsgodset var ikke ufarlige lenger, de heller.

35 minutter var spilt da Erik Ulland Andersen gled inn fra venstre og leverte en markkryper, som imidlertid strøk like utenfor lengste stolpe.

Fire minutter senere var det Jonathan Parr som fikk stå alene innenfor feltet og skyte, men ballen føyk en meter eller så over mål.

Lagene gikk målløse til pause, men Tor Ole Skulleruds garderobepreken ga tilsynelatende en vitamininnsprøytning i Godset-spillerne.

Iallfall Jonathan Parr.

Parr-curl

Seks minutter ut i andre omgang fikk den tidligere Ipswich- og Crystal Palace-spilleren ballen på kanten av 16-meteren, dro seg inn, og curlet den vakkert opp i lengste kryss - utakbart for Adam Larsen Kwarasey i Rosenborg-buret.

- Det er alltid gøy å score mål, sier Parr til Nettavisen etter kampen.

Marienlyst løftet seg i begeistring, og Rosenborg var på vei mot sitt andre strake tippeligatap - noe som ikke har skjedd siden april 2013.

Gjestene svarte med å løfte laget, men slet med å komme til de store målsjansene.

Storflor-magi

Andre omgang var 20 minutter gammel da hele Marienlyst reiste seg for andre gang for dagen, denne gangen da Øyvind Storflor kom inn for målscorer Jonathan Parr. Dette var Storflors siste kamp på «Gamle Gress», etter åtte sesonger i Drammen.

Byttet så ut til å gi enda mer Godset-krefter, for nå handlet alt om vertene i Drammen, men verken Kristoffer Tokstad eller Eirik Ulland Andersen klarte å overliste Adam Larsen Kwarasey.

Men så, da, 13 minutter før slutt, fikk Øyvind Storflor sjansen til å ta sitt endelige farvel med Marienlyst. Hjemmelaget fikk frispark på 18 meters hold, og Storflor - i sin siste kamp foran drammenspublikummet - tok stilling ved ballen.

På sitt sedvanlige vis skrudde Storflor ballen opp i høyre kryss, og Larsen Kwarasey kunne intet gjøre.

Nå eksploderte Marienlyst for alvor, og Storflors navn runget blant de frammøtte i Drammen.

Fortsatt europamuligheter

Rosenborg gjorde noen forsøk på å komme tilbake, men hadde egentlig lite å svare med. 2-0-seieren gjør at Godset forblir på sjuendeplass på tabellen, men har faktisk fortsatt mulighet til europacupspill neste år - med bare to poeng opp til Molde på fjerdeplass.

- Håpet om Europa er ikke helt ute, Tor Ole Skullerud?

- Nei, jeg hørte det. Jeg har ikke sett noen tabell eller sett noen andre resultater. Men jeg hørte at håpet var i live enda, sier den nyankomne Godset-treneren til Nettavisen etter kampen.

- Da skal vi reise til Haugesund og prøve og vinne, fastslår han.

Det er målscorer Jonathan Parr enig i.

- Nå er det ny kamp om en uke. Det er bare å bli klar til den, og gjøre det vi kan for å få tre poeng. Så får vi se om vi har flaks i de andre resultatene, så vi får en fjerdeplass.

Rosenborg, som fortsatt leder med 15 poeng ned til Brann og Odd, sørger for europacupspill for fjerdeplassen i Tippeligaen dersom de slår Kongsvinger i cupfinalen om tre uker.