*Nettavisen* Sport.

Vaagan Moens drømmemål avgjorde for Godset

SCORET: Petter Vaagan Moen har åpnet målkontoen for Strømsgodset. Her er et arkivbilde fra tiden som Lillestrøm-spiller. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

Strømsgodset imponerte i Albania, men måtte vente helt til siste spilleminutt før avgjørelsen kom.

09.07.15 22:56

ROSENBORG - VIKINGUR 0-0 (2-0 sammenlagt):

ODD - SHERIFF 0-0 (3-0 sammenlagt):

PARTIZANI - STRØMSGODSET 0-1 (1-4 sammenlagt):

Torsdagens kamper i Europa League ble ikke de mest spennende for Norges del. Med gode utgangspunkt for alle tre lag, var det halvmotiverte nordmenn som virket å spare krefter til helgens Tippeliga-runde.

Men Strømsgodset avsluttet kampen sin en time senere enn Odd og Rosenborg, og for en avslutning det ble:

Gustav Wikheim dro med seg ballen fra sin venstre kantposisjon og la inn foran mål. Der ventet Petter Vaagan Moen, som sikret sin første Godset-scoring da han dundret ballen i krysset.

- Det var et fantastisk forspill fra Wikheim, og Petter bare smakket den i krysset. Veldig godt å se at Petter er i gang, melder mediesjef Magne Jordan Nilsen til Nettavisen.

En godkjent måte å introdusere seg på for de få, men lojale, Godset-supporterne på tribunen i Albania. De klinte til med å ironisk rope "hele stadion" mot slutten av kampen.

Ellers bar kampen preg av at Godset hadde med seg 3-1 fra første oppgjør, og drammenserne var gode til å beholde ballen i laget. Espen Bugge Pettersen måtte varte opp med en rekke gode redninger for å holde laget inne i kampen.

Marvin-skade
Godset-avansementet får imidlertid et lite skår - få minutter før slutt hinket Marvin Ogunjimi gråtende av banen.

- Han halter i dusjen, men det er for tidlig å si noe om skaden. Det er et eller annet med kneet. Men vi har med lege og fysioterapeut, så han er i de beste hender, melder Nilsen fra Albania.

Belgieren, som virkelig har eksplodert de siste kampene, hadde endelig fått Godset-karrieren på rett kjøl etter et tøft første år. Nå venter medisinske sjekker for å avgjøre hvor stort omfanget av skaden er.

B-preget RBK
På Lerkendal fikk hjemmefansen se et noe B-preget Rosenborg-lag, som hadde med seg 2-0 fra forrige ukes kamp på Færøyene.

Gjestene kom best i gang, men Rosenborg hadde ballen mest og slet med å skape sjansene. Kampen var noe lik den forrige uke, og gjestene spilte defensivt solid og gjorde rommene små for trønderne.

Men hjemmelaget unngikk skader og fikk også hvilt en rekke nøkkelspillere.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Ole Selnæs hadde ikke sin beste dag på jobben. Torsdag ble det meldt at Rosenborg avslo et bud på 20 millioner for midtbanespilleren. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Hyllet Odd
Nettopp Odd hadde også et veldig godt utgangspunkt og fikk besøk av Sheriff fra Moldova. De hadde med seg 3-0 fra forrige ukes oppgjør i Tiraspol.

Også telemarkingene virket å ha helgens tur til Trondheim i tankene, men hadde et godt grep om kampen gjennom hele første omgang. Tempoet i kampen var lavt, noe som trolig passet Dag-Eilev Fagermo godt.

Skienslaget ble egentlig aldri truet på sin gode ledelse og gikk komfortabelt videre til neste kvalifiseringsrunde. Dette var å lese i Nettavisens live-senter under kampen, to minutter før slutt:

Folk reiser seg for å klappe på Skagerak Arena! Virker som de er meget fornøyde med kveldens resultat.

Heller ikke Odd var uheldige med tanke på skader og kan se frem mot neste runde i kvalifiseringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.