Vær så god, Bentley!

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

André Hansen delte ut julegave midt på sommeren.

30.06.11 23:41

BRANN - ODD GRENLAND 2-0:

Det var spilt en halvtime av oppgjøret mellom Brann og Odd Grenland i Bergen, da Odd-keeper André Hansen vartet opp med en kjempetabbe.

Sisteskansen fikk ballen fra en medspiller, men da han skulle slå den oppover i banen bommet han stygt. Ballen gikk i stedet rett i brystet på tidligere Odd-spiller Bentley.

Nigerianeren fikk kontroll på kula og slo på tvers til Erik Mjelde som var fri inne i boksen. Midtbanemannen takket, bukket og satte kula trygt i nettet bak uheldige Hansen.

- Det virker som folk liker å gi oss gavepakker her på stadion, sier målscorer Mjelde til TV 2. etter kampen.

Flere store tabber
Dette er heller ikke første gang den lovende keeperen dummer seg ut på Brann stadion.

I april 2009 forærte han Erik Huseklepp et mål, som burvokter for Lillestrøm. Den tidligere Brann-spilleren fikk målet servert, da Hansen feilberegnet et utkast.

Hansens generaltabbe mot Start i 2009, er også en klassiker. Også den gangen rotet 21-åringen det til etter et tilbakespill, men den gang bommet han på ballen.

Men til tross for flere oppsiktsvekkende tabber, er Hansen regnet som et av Norges største keepertalenter og ble hentet til Skien fra LSK for årets sesong.

Han har også vært innom klubber som Skeid, Kjelsås og islandske KR Reykjavik og fikk sin debut på det norske U"!-landslaget så langt tilbake som i november 2008.

21-åringen har startet 13 av 14 ligakamper for Odd Grenland denne sesongen.

Snytt for scoring
Det nevnte målet til Mjelde var den første fulltrefferen mellom de to lagene i torsdagens kamp, men den tidligere Sandefjord-mannen burde vært tomålsscorer i første omgang.

Etter 24 minutter satte han nemlig også ballen i mål, etter et innlegg fra formsterke Diego Guastavino, men nettkjenningen ble feilaktig annullert for offside, viste TV-bildene.

Gjestene hang også godt med i løpet av de første 45 minuttene og Frode Johnsen var som alltid en trussel på topp for skienslaget.

Veteranen sto også for Odds kanskje største sjanse før pause, da han fikk hodet på et innlegg fra venstre, men siktet var ikke helt stilt inn og ballen gikk over Brann-målet.

I den andre enden av banen var Kim Ojo aktiv og i det 36. minutt var spissen svært nær ved å lure Odd-keeper Hansen med en frekk lobb. Ballen stusset imidlertid like utenfor.

Bentley avgjorde
I andre omgang måtte Odd Grenland framover på banen i jakten på en utligning, men slet med å komme til de helt store sjansene foran Piotr Lecieejewski i Branns mål.

Det var først og fremst på innlegg skienslaget skapte sine farligheter og i det 51. minutt havnet ballen hos Snorre Krogsgård. Avslutningen gikk like utenfor.

Vertene skapte ikke all verden, men var svært effektive. Og et drøyt kvarter før slutt sørget Bentley for å sende gamle lagkamerater hjem med null poeng i sekken.

Bjørnar Holmvik slo et presist innlegg inn foran mål og i feltet raget spissen høyest og stanget inn 2-0. Dette var Bentleys første ligamål, siden overgangen fra Odd i vinter.

Resultatet betyr at Brann nå er oppe på tredjeplass på tabellen med sine 23 poeng fra 14 kamper. Odd Grenland ligger nede på tolvteplass med 16 poeng så langt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.