«Vær så god, Bodø/Glimt, her får dere ballen og kan score»

SNUOPERASJON: Alexander Sørloth jubler over utligningen mot Vålerenga. På overtid fullførte Trond Olsen snuoperasjonen for Bodø/Glimt.

SNUOPERASJON: Alexander Sørloth jubler over utligningen mot Vålerenga. På overtid fullførte Trond Olsen snuoperasjonen for Bodø/Glimt. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Kjetil Rekdal er rystet over egne spilleres innsats.

28.06.15 22:14

VÅLERENGA - BODØ/GLIMT 1-1:

Vålerenga kunne ta tilbake tredjeplassen i Tippeligaen med seier over Bodø/Glimt i kveldskampen søndag kveld, men de som trodde at det skulle bli plankekjøring mot tabelljumboen hjemme på Ullevaal stadion, måtte tro om igjen.

Etter en omgang sto det fortsatt 0-0 på landslagsarenaen. Da tok imidlertid en gammel måltyv grep.

Bare 55 sekunder var spilt av kampens andre halvdel da Daniel Fredheim Holm hamret inn kampens første - og eneste - mål, etter et herlig samarbeid med Deshorn Brown på topp.

Resten av omgangen dominerte hjemmelaget fullstendig, og det var smått utrolig at Vålerenga ikke doblet ledelsen ved flere anledninger.

Og da Rasmus Lindkvist hamret ballen i innsiden av stolpen på åpent mål, dog skrått hold, knappe kvarteret før slutt, gikk det som det måtte gå.

Tre minutter senere brøt Glimt et Vålerenga-angrep, Trond Olsen spilte Alexander Sørloth med en flikk, og unggutten gjorde ingen feil og satte inn utligningen bak en utrustende Michael Langer.

Og på overtid fullbyrdet Trond Olsen snuoperasjonen, da veteranen kriget inn 2-1-scoringen.

«Vær så god, Bodø/Glimt»

Det var en gedigen kalddusj for Vålerenga og trener Kjetil Rekdal, som så at hans gutter misbrukte en haug av muligheter på eget gress.

Og det er en svært misfornøyd Rekdal som møter TV 2 etter kampen.

- De to målene vi slipper inn er «vær så god, Bodø/Glimt, her får dere ballen og kan få lov til å score.» Begge to. På det nivået her blir du straffa selv mot de lagene som sliter og ligger på bunnen av tabellen. De er i stand til å score på sånne sjanser, til Vålerenga-treneren til tv-kanalen.

- Det er meget skuffende det som skjer på slutten her. Det er klart, vi har litt uflaks som ikke får mer enn ett mål sjølv. Men det betyr ikke at du skal gi motstanderen to mål. Det trenger du ikke å gjøre.

Matchvinner Trond Olsen er i et litt annet humør.

- Vi ligger nede med brukket rygg, men i dag klarer vi å få frem det lille ekstra. Selv om det ikke er fullt fortjent tar vi tre viktige poeng, sier han.

Enorme Brown-sjanser

I første omgang var Deshorn Brown nærmest mål, men verken med hodet eller med foten klarte han å styre ballen på mål fra kort hold.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TRENERDUELL: Jan Halvor Halvorsen ved Glimt-benken kunne juble sist og best på Ullevaal Stadion, til Kjetil Rekdals store fortvilelse. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Etter Fredheim Holms ledermål fortsatte Vålerenga å kjøre, og jamaicaneren på topp fikk flere muligheter til å score:

54 minutter: Ghayas Zahid dro seg løs og fikk avsluttet, og Glimt-keeper Pavel Londak måtte gi retur. Der sto Deshorn Brown på så godt som åpent mål, men en Bodø/Glimt-forsvarer fikk kastet seg inn og blokkert avslutningen.

64 minutter: Brown ble spilt gjennom, skaffet seg rom til å avslutte, men Londok sto i veien.

Kanonkule i stolpen

Etter 78 minutter var det Rasmus Lindkvist som altså fikk alle sjansers mor, etter at keeper Londak bare fikk noen fingre på et innlegg, og ballen falt ned i beina på unggutten, men stolpen sto altså i veien for det knallharde skuddet.

Og så scoret Bodø/Glimt ved Alexander Sørloth.

Vålerenga jaget seiersmålet i sluttminuttene, men et frispark fra Christian Grindheim som Londak så vidt fikk slått til hjørnespark var det nærmeste blåtrøyene kom.

Avgjørelse på overtid

Da lyktes Bodø/Glikt bedre.

Minuttet på overtid var det Bodø/Glimt som kjempet og sloss, og Trond Olsen fikk banket inn 2-1-målet - til enorm jubel for de tilreisende fra nord.

Dermed blir Vålerenga værende på fjerdeplass, poenget bak Viking på tredje.

Bodø/Glimt på 15.-plass har kun ett poeng opp til rivalene i Tromsø på kvalik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.