RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Borussia Dortmund-stjernen Mats Hummels føler seg ikke lenger sikker på at laget hans klarer å berge plassen i den tyske Bundesligaen.
Borussia Dortmund-stjernen Mats Hummels føler seg ikke lenger sikker på at laget hans klarer å berge plassen i den tyske Bundesligaen. Foto: Martin Meissner (Ap / NTB scanpix)

Våger ikke avskrive Dortmund-nedrykk

Borussia Dortmund-stjernen Mats Hummels føler seg ikke lenger sikker på at laget hans klarer å berge plassen i den tyske Bundesligaen.

Storklubben har levert en forferdelig høstsesong og går inn i vinterpausen med bare ett lag bak seg på tabellen. Tabelljumbo Freiburg var i tillegg svært nær å slå Hannover søndag, hvilket ville sendt Dortmund helt til bunns på tabellen.

– Det finnes ingen garantier for at situasjonen vil bedre seg, innrømmer den tyske landslagsstjernen Mats Hummels overfor den tyske storavisen Bild.

Han scoret for Dortmund lørdag, men klarte ikke å forhindre 1-2-tap for Werder Bremen i lagets siste kamp i 2014.

Skadetrøbbel

Dermed har storklubben tapt ti av sine 17 første seriekamper denne sesongen. Det er smått utrolig for en klubb som var tapende finalist i mesterligaen så sent som i 2013.

For å finne sist Dortmund rykket ned fra den tyske toppserien, må vi helt tilbake til 1971/72-sesongen. Den gangen tok laget ferie på 15.-plass og klarte aldri å løfte seg på nyåret. Nå ligger mannskapet til Jürgen Klopp på plass nummer 17.

Mats Hummels mener likevel at det finnes gode forklaringer på problemene laget opplever.

– Nesten alle våre nøkkelspillere har vært borte på et eller annet tidspunkt i første halvdel av sesongen, sier han og sikter til de mange skadene klubben har slitt med.

Blant spillerne som har trøblet er storstjernen Marco Reus. Han er ventet tilbake på nyåret.

– Vi bør klare å få alle friske i løpet av vinterpausen, og forhåpentligvis kan vi vise oss fra en bedre side når vi har våre 15-16 beste spillere tilgjengelig, sier Hummels.

Mesterligaen er trøsten

Landslagsstopperen ser samtidig ingen grunn til å legge skjul på at høsten har vært det reneste marerittet.

– Vi har opplevd den verste halve sesongen noen kunne forestilt seg. Bekymringen har vært stor i mange uker, sier Hummels.

Dortmund står med 15 poeng på de 17 første kampene. Sist klubben hadde så få poeng til vinterpausen var i 1987/88-sesongen.

Ledelsen i Dortmund har for øvrig besluttet å stille seg bak trener Jürgen Klopp.

– Hans-Joachim Watzke, Klopp og jeg satte oss ned søndag og diskuterte og analyserte vår nåværende situasjon. Vi er helt overbeviste om at vi vil komme ut av denne vanskelige situasjonen sammen, sier sportsdirektør Michael Zorc til nettstedet goal.com.

En trøst er det også at Hummels & co. har klart å kvalifisere seg for cupspillet i mesterligaen. Der venter imidlertid Juventus i åttedelsfinalen, hvilket blir en ny tøff oppgave. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere