*Nettavisen* Sport.

Våknet av Zlatan-perle

Foto: AFP/Scanpix

Zlatan Ibrahimovic tok ansvar da Hellas forsøkte å dysse publikum i søvn.

11.06.08 07:08

HELLAS-SVERIGE 0-2: Regjerende europamester Hellas viste liten vilje til å gå i angrep i sin åpningskamp i Østerrike og fikk velfortjente pipekonserter fra publikum.

Heldigvis tok Zlatan Ibrahimovic og Sverige ansvar.

Den søvndyssende affæren våknet til liv da Zlatan med strak vrist banket ballen i mål, ikke langt unna vinkelen, fra 17 meters hold rundt 20 minutter før slutt.

Det var knallhardt og det var praktfullt!

Men det stoppet ikke der. Bare fem minutter senere klarte lagkamerat Petter Hansson, en midtstopper av det tøffe slaget, å krige ballen inn i målet bak Antonis Nikopolidis til 2-0.

Slik sikret svenskene tre viktige poeng i gruppe D.

- Det viktigste var å vinne kampen og å åpne sluttspillet bra. Det var en vanskelig kamp. De gjør det vanskelig for oss, konstaterte Zlatan i et intervju sendt på TV 2 etter kampen.

Les også: EM-bloggen

Christian Wilhelmsson fikk sjansen fra start av trener Lars Lagerbäck og svarte med en god forestilling. Den tidligere Stabæk-spilleren var blant Sveriges beste spillere i Salzburg tirsdag kveld.

Dessverre pådro han seg en strekk, og det virket såpass alvorlig at resten av turneringen trolig ryker for den dribleglade kantspilleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Det var ikke Henrik Larsson. Spissveteranen var Zlatans partner i angrepet, og valgte flere ganger å slå pasninger i stedet for å skyte - i situasjoner hvor han trolig burde gjort det motsatte.

36-åringen bestemte seg, like før EM i Sveits og Østerrike startet, for at han ville gjøre comeback på landslaget. Det gikk ut over Johan Elmander, som var blant svenskenes beste spillere i kvalifiseringen.

Elmander kom inn for Zlatan rett etter at Inter-stjernen scoret 1-0-målet og fikk dermed likevel spilletid i åpningskampen. Zlatan har slitt med et vondt kne i oppkjøringen til møtet med Hellas og ble sannsynligvis tatt av banen av nettopp den grunn.

Hellas er nødt til å vise en helt annen angrepsvilje dersom Otto Rehhagel og hans menn skal forsvare den tittelen de så sensasjonelt vant for fire år siden.

- Vi gjorde avgjørende feil ved to anledninger. Svenskene presset mye. Vi klarte ikke å legge noe press på dem. Vi må vise noe annet mot Russland, det må vi, sa Otto Rehhagel ifølge Reuters.

Sverige møter Spania i neste kamp, mens Hellas skal ut mot Russland. Spania vant 4-1 over Russland tidligere tirsdag kveld, i en kamp hvor David Villa scoret hat trick og ble den store spilleren. Les mer her: Helt vilt av Villa!

203

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.