Den franske fotballstjernen Mathieu Valbuena ble i helgen erklært død i sosiale medier og budskapet spredde seg raskt på nettet.

Dette var imidlertid ikke sant, og nå reagerer den franske storklubben Lyon, på de ondsinnede meldingene som ble lagt ut.

Den falske nyheten rundt Valbuenas bortgang spredde seg såpass raskt, at Lyon nå har sett seg nødt til å dementere disse ryktene.

«Mathieu Valbuena er fortsatt i live, i motsetning til det som har blitt hevdet i ondsinnede rykter på Twitter. Lyon er forbannet over denne skammelige og umenneskelige oppførselen» skriver klubben.

Lyon har rundt 950.000 følgere på Twitter.

I meldingene som dukket opp på nettsamfunnet søndag, sto det at Valbuena hadde blitt funnet død i sitt hjem og at han ble 32 år gammel.

32-åringen, som altså lever i beste velgående, er én av de store stjernene i fransk fotball og har en rekke landskamper for Frankrike.

Han kom til Lyon i 2015 og har også spilt for klubber som Libourne, Marseille og Dinamo Moskva i Russland.

Da han returnerte fra russisk fotball og skrev under for Lyon, ble han omtalt som en forræder av Marseille-fansen, en klubb han spilte rundt 250 kamper for og som er én av Lyons største rivaler.

Han debuterte på det franske landslaget tilbake i 2010 og har totalt spilt 52 landskamper og scoret åtte mål for «Les Bleus».

Valbuena var nylig også i fokus på grunn av at lagkompis på landslaget, Karim Benzema, skal ha forsøkt å presse ham for penger med en sexvideo.