*Nettavisen* Sport.

Valencia klare favoritter

Valencia og Miguel Angulo (bildet) bør ikke ha problemer med å avansere til semifinalen av UEFA-cupen i kveld. De tre øvrige kampene er langt mer åpne.

Villarreal, Spania – Celtic, Skottland
Første kamp: 1-1
Klokken 20.00
Stjernespissen José Mari Romero har vært i trening igjen, etter at han haltet ut av matchen mot Deportivo I helgen (tap 0-2). Også Antonio Guayre er klar for spill.

Chris Sutton er trolig tilgjengelig for Martin O`Neill igjen etter en lyskeskade. Alan Thompson er suspendert, og da tar trolig Liam Miller hans plass.

Villareal er et svært vanskelig lag å spille mot, blottet for stjernenykker. Celtic klarte 0-0 borte mot Barcelona i forrige runde, men da hadde de 1-0 å gå på. Nå må skottene angripe, og det kan Villareal utnytte. Åpen kamp, med en liten hjemmefordel.

Inter, Italia – Marseille, Frankrike
Første kamp: 0-1
Klokken 20.45
Inter har problemer foran kveldens kamp. Christian Vieri spiller ikke, etter at han fikk en flaske i hodet i kampen mot Perugia sist helg. Marco Materazzi sliter med en hofteskade, og blir erstattet av Daniele Adani. Adriano og Dejan Stankovic er ikke tilgjenglige. Derimot er Alvaro Recoba og Francesco Toldo tilbake igjen, og kan muligens spille i kveld.

Marseille mangler storscorer Didier Drogba. Derimot er Ahmed Hossam – bedre kjent som Mido – samt Steve Marlet klare for spill igjen.

Inters kan komme til å stange mot Marseille-forsvaret i kveld. Med Vieri ute, Må de stole på Obafemi Martins. Marseille er meget sterke og blir favoritter til avansement.

Newcastle, England – PSV Eindhoven, Nederland
Første kamp: 1-1
Klokken 20.45
Jermaine Jenas` scoring i Eindhoven kan bli verdifull for Newcastle, som altså er videre på 0-0. Kieron Dyer har slitt med en lårskade, men har friskmeldt seg selv foran kveldens møte. Ellers stiller Newcastle skadefritt. Fem mann er imidlertid ett gult kort unna suspensjon i en eventuell neste UEFA-cupkamp.

PSV mangler stjernevingen Arjan Robben. Han slo opp lårskaden i sin comeback-kamp sist, og er ferdig for sesongen.

Eindhoven-laget er ubeseiret i sine siste åtte bortekamper i Europa. Men er nødt til å score mål for å ha håp om avansement. Kampen er helt åpen, og det er ikke utenkelig at det blir ekstraomganger. Bingo avgjør.

Valencia, Spania – Bordeaux, Frankrike
Første kamp 2-1
Klokken 21.45
Spilleopplegger Pablo Aimar mangler for hjemmelaget, på grunn av en lyskeskade. Også Mohamed Sissoko kan miste kampen. En sein legetest avgjør om han blir med.

Gjestene får ingen enklere job ved at David Jemmali og Jean-Claude Darcheville er ute på grunn av skader. I tillegg soner Antonio Mavuba for rødt kort, mens Marouane Chamakh og Franck Jurietti også er suspendert.

Med fem mann borte fra førstelaget, skal ikke Bordeaux ha noen sjanse på Mestalla. Spesielt når de tapte første kampen på eget gress.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.