*Nettavisen* Sport.

Valencia og Furuseth Olsen sammen på landslaget

Alex Valencia og Petter Furuseth Olsen spilte flere sesonger sammen i Brann. Nå møtes møtes de igjen - på landslaget i futsal.

02.04.04 14:54

IFS Indoor Football Scandinavia tok fredag ettermiddag ut troppen som skal være et ledd i oppkjøringen før EM i futsal i Tsjekkia høsten 2004. Blant de som er plukket ut, finnes Petter Furuseth Olsen og Alex Valencia.

Furuseth Olsen spiller til daglig i svenske Ørebro, mens Alex Valencia skiftet etter fjorårets sesong til Start fra Brann.

Sentrale brikker
Begge to vil være sentrale spillere i forkant av EM-sluttspillet.

- Alex og Petter har sagt at de satser for fullt på futsallandslaget. Begge har kvaliteter jeg ser etter. De er kreative, og har lynkjapt rykk med ballen og dessuten glimrende teknikk, sier landslagssjef or Norge Futsal, Kurt Hartvedt, til TV 2 Nettavisen.

- Og begge har fått signaler fra sine respektive klubber om at de får lov til å være med oss på futsallandslaget. De synes det er gøy å kombinere klubbfotball med futsal. Det hjelper dem jo til å bli bedre fotballspillere, påpeker landslagssjefen.

Kreativ flott fotball
Han legger til at Norge Futsal skal spille kreativ flott fotball.

- Troppen er bygget på kreative og tekniske spillere. Det er slik vi i Norge Futsal ønsker å fremstå, forklarer Hartvedt.

Målet til Norge Futsal er å gjøre det best mulig i EM-sluttspillet i november.

- Vi møtte god motstand i VM i Paraguay, og er selvsagt mye bedre rystet nå enn før. Men vi er fremdeles en "nybegynner" nasjon når det gjelder futsal. Målet vårt er likevel å gjøre det best mulig, og bygge videre på det gode vi har prestert tidligere. Det er snakk om at ni landslag vil delta i EM, og vi har absolutt planer om å markere oss. Men først må vi ut i kvalifisering, men det foreløpige oppsettet for kvalifiseringen er ennå ikke i boks, sier Kurt Hartvedt.

Blant de andre som er tatt ut til landslagssamlingen, finnes nok en gang Thierry Dje Dje Danon. Han imponerte kanskje mest av alle i Paraguay-VM ifjor høst, noe som gjorde den norske futsal-spilleren aktuell for Paraguays beste fotballklubb.

Norges tropp:

IFS Indoor Football Scandinavia v/ leder for Norge Futsal, Kurt Hartvedt, har tatt ut spillerne nedenfor til landslagssamling i Ekeberghallen i Oslo, 28. – 30. mai. Samlingen vil være den første i oppkjøringen til sommerens kvalifiseringskamper i forbindelse med EM i Tsjekkia i november.

Keepere:

Stig Roar Hovland, f. 23.07.78

Lag Futsal Elite: Sogn Futsal

Landskamper: 7 - Norge Futsal

Antall mål: 0

Magnar Nordtun, f. 28.06.83

Lag Futsal Elite: Bømlo Futsal

Landskamper: 0

Antall mål: 0

Utespillere:

Henrik Arnesen, f. 28.11.78

Lag Futsal Elite: Horten Futsal

Landskamper: 0

Antall mål: 0

Thierry Dje Dje Danon, f. 09.08.82

Lag Futsal Elite: Romerike Futsal

Landskamper: 7 - Norge Futsal

Antall mål: 5

Eirik Hansen, f. 14.07.77

Lag Futsal Elite: Bergen Futsal

Landskamper: 8 - Norge Futsal

Antall mål: 1

Petter Furuseth Olsen, f. 14.08.78

Lag Futsal Elite: Tønsberg Futsal

Landskamper: 0

Antall mål: 0

Roberto Rojas, f. 11.12.72

Lag Futsal Elite: Oslo Futsal

Landskamper: 0

Antall mål: 0

Alex Valencia, f. 22.09.79

Lag Futsal Elite:

Landskamper: 8 - Norge Futsal

Antall mål: 5

Ytterligere to utespillere vil tas ut i begynnelsen av mai. En eventuell endelig EM-tropp vil ikke tas ut før i oktober/november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.