Vålerenga: - Helt uaktuelt

Foto: Alexander Andersen/Scanpix

Per-Mathias Høgmo vil kjøpe, men Vålerenga sier nei.

18.08.11 14:35

Mohammed «Moa» Abdellaoues lillebror Mostafa - «Mos» - har vært en stor suksess i Tromsø denne sesongen. På femten kamper fra start har han scoret ni mål og spilt fram til ytterligere to scoringer.

Naturlig nok ønsker Tromsø å beholde 23-åringen, som er innleid fra Vålerenga.

- Ingenting bør være uprøvd i forhold til Mos. I den grad det gis en liten åpning fra Vålerenga eller Mos så det er svært interessant for TIL, sier Per-Mathias Høgmo til Bladet Tromsø.

Den åpningen er ikke til stede.

- Uaktuelt, fastslår sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga overfor Nettavisen.

Ikke synsk
Alt er relativt, som det heter, men Haakonsen åpner ikke for mye tvil.

- I moderne fotball er alle spillere til salgs, men jeg betviler at en norsk klubb er interessert i å betale det vi ønsker. Forutsetningen er selvsagt at Mos vil spille i Vålerenga. Vi liker best å ha spillere som vil være her, humrer Haakonsen.

Mange har kritisert Vålerenga for utlånet av Mos Abdellaoue, ettersom osloklubben har slitt kraftig på spissplass denne sesongen. Yssouf Koné ble hentet inn for å være førstevalg, men har slitt med skade hele sesongen og det har påvirket Martin Andresens valgfrihet.

- Det er én egenskap jeg mangler som en sportsdirektør gjerne skulle hatt, nemlig å være synsk. Utlånet ble akkurat slik vi håpet for Mos' del, men ting har ikke blitt sånn som vi håpet for vår del. Da vi tok beslutningen om å leie ham ut, mente vi at den var riktig, sier Haakonsen til Nettavisen.

Hyllet av Klanen
Da Tromsø nylig var i Oslo og møtte Vålerenga på Ullevaal stadion, ble han nærmest tvunget bort til Klanen etter kampen. Vålerenga-supporterne hadde hyllet ham ved å synge «Mostafa vil hjem til seriegull».

Mos kommer nok kjappere til Oslo enn seriegullet, slik det ser ut nå.

- Jeg har tenkt en del på denne kampen. Selv om det ble tap var det utrolig moro å få den mottakelsen av supporterne her. Jeg setter virkelig stor pris på det, sa Mos til Nettavisen etterpå.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.