RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga er Zlatans slankekur

Foto: Berit Roald (Scanpix)
Sist oppdatert:
Zlatan Ibrahimovic la på seg ti kilo i ferien. Det røpet han da han møtte pressen i Oslo torsdag.

OSLO PLAZA (Nettavisen): Barcelona er i Oslo, og klokken 19 torsdag kveld møter de Vålerenga på Ullevaal i sommerens første treningskamp.

Den eneste av de virkelig store stjernene som er med til Oslo, er Zlatan Ibrahimovic. For ham handler kampen mot Vålerenga først og fremst om én ting:

- Å komme i form. Jeg la på meg mye i ferien, sikkert ti kilo. Det er fortsatt tre kilo som skal bort, røpet 28-åringen da han i en hel halvtime svarte på spørsmål fra norske, svenske og spanske journalister under en pressekonferanse på Oslo Plaza torsdag ettermiddag.

- Takk for gratis PR!
Naturligvis handlet mye om Zlatans framtid. Han har, som vanlig, vært het på ryktebørsen. Det har vært sagt og skrevet både at Barcelona har ønsket å bli kvitt ham og at han selv har ønsket seg bort.

Ingen av delene stemmer, skal vi tro spilleren selv, og etter et møte med trener Pep Guardiola er det i hvert fall ingen tvil.

- Status er at jeg er Barcelona-spiller, og det kommer jeg fortsatt til å være. Jeg er glad det er interesse fra andre klubber, det viser at jeg har gjort noe riktig, men det har ikke påvirket meg, sa Zlatan, og fortsatte:

- Jeg har ikke snakket med noen klubber, alt er bare rykter som media finner på, og som alle kaster seg over. Men for meg er det bare gratis PR, så takk!

Frykter ikke Villa-konkurranse
Ibrahimovic hevder også at han ikke føler seg truet av at VM-toppscorer David Villa er kommet til klubben. Snarere tvert imot.

- Han er en av verdens beste spillere, og kan bidra til at vi blir et enda bedre lag. Han kan hjelpe meg med å vinne trofeer, og det gjør meg glad, sa Zlatan.

Han er uansett ikke redd for å måtte slite benken.

- Treneren sier til meg at jeg er viktig. Det betyr at jeg får spille, for en som ikke spiller, er ikke viktig!

...men frykter Mourinho-konkurranse
Om han ikke frykter den interne konkurransen om en plass på laget, erkjenner Zlatan at han er redd Real Madrid kan stelle i stand trøbbel denne sesongen.

- Jeg har hatt José Mourinho som trener i ett år. Om han ikke er verdens aller beste trener, så er han en av de beste, og han kommer til å bygge en maskin. En seiersmaskin. Men vi er Barcelona, og vi har verdens beste lag, understreket Zlatan, som er meget opptatt av å bevise nettopp det.

- I fjor vant vi fire trofeer, men ikke Champions League. I år er det fire trofeer vi kan vinne, og det skal vi jobbe knallhardt for å gjøre det.

Naturligvis kom han også inn på landslagscomebacket. Etter et halvt års fravær, har Zlatan Ibrahimovic sagt ja til å bli med på Erik Hamréns satsing fram mot EM i 2012.

Zlatan bekreftet at han og Hamrén nylig hadde en lang samtale hjemme hos Zlatan, men hevder det ikke alene var Hamréns overtalelseslyst som ble avgjørende.

- Jeg kommer ikke tilbake for å ha det morsomt. Jeg kommer tilbake for å vinne noe. Sånn er det alltid med meg. Og når jeg nå går inn på laget igjen, er det fordi jeg er nokså sikker på at vi kan vinne noe, sa han.

Nytt stikk til Carew
Mot slutten av pressekonferansen ble han også konfrontert med sin gamle uttalelse om at det John Carew kan gjøre med en fotball, kan Zlatan gjøre med en appelsin.

Og svensken lot ikke sjansen gå fra seg til å komme med et nytt stikk.

- Det Carew gjør med en ball, kan jeg nå gjøre med en pingpongball, smilte Zlatan – som i neste åndedrag var raus nok til å si at Norge har mange fantastiske spillere og at det helt sikkert finnes nordmenn som kan bli aktuelle for Barcelona.

- Men jeg har mer oversikt over svenske spillere, måtte han innrømme.

Så var del én av Zlatan-showet over. Del to finner altså sted på Ullevaal. Avspark 19.00.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere