Vålerenga henter estisk forsvarspiller

VÅLERENGA: Enar Jääger (her i Aalesund-drakt) er klar for Vålerenga.

VÅLERENGA: Enar Jääger (her i Aalesund-drakt) er klar for Vålerenga. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Enar Jääger er Vålerenga-spiller ut året.

Vålerenga henter estiske Enar Jääger ut året. Det bekrefter daglig leder Stig-Ove Sandnes til Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at han er klar for oss ut året, forklarer Sandnes.

Jääger spilte under Kjetil Rekdal i Aalesund, og er derfor en kjent spiller i norsk fotball. Esteren har den siste tiden hatt kontrakt med estiske Flora Tallinn, men skal nå altså spille for Vålerenga.

- Vi har fått frem en avtale hvor han spiller for oss ut denne sesongen. Dette er hverken et lån eller et kjøp, men vi har fått ordnet at han kommer til oss, sier Sandnes.

Fikk ikke førstevalget
Klubben solgte nylig Ruben Kristiansen til Brann, og har sett etter en erstatter siden. Jääger kan spille i alle posisjoner i forsvarsrekka, og er av den grunn en god erstatter for Kristiansen.

Trener Kjetil Rekdal innrømmer likevel at Jääger ikke var noe førstevalg på overgangsmarkedet, men at det er en trygg og god signering.

- Vi har gjort flere forsøk på å hente inn en ny venstreback. Det har vi ikke lykkes med, og da måtte vi se på andre muligheter. Vi fikk til en avtala med Enar, og han kan spille på begge backene, forteller Rekdal til Nettavisen.

NY SPILLER: Kjetil Rekdal ønsket egentlig en annen spiller enn Enar Jääger. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rutine
Rekdal håper at denne signeringen skal gi han flere muligheter i kampen om medalje i årets Tippeliga.

- Han har først og fremst en enorm rutine. Enar kjenner meg, og han kjenner hvordan jeg ønsker å spille. I tillegg gir han oss muligheter både til å rulere på laget og kanskje til og med å bytte formasjon av og til, forklarer treneren.

Jääger er kun signert ut sesongen, og Rekdal håper på en annen spiller inn i januar. Han vil likevel ikke utelukke at esteren blir værende i klubben også lenger enn denne første kontrakten.

- Man skal aldri si aldri i fotball, men vi skal se etter en ny spiller i januar. Vi ønsker å forsterke troppen, og skal vi spille Europaliga må vi i alle fall forsterke. Vi skal opp og fram, og da må vi få på plass en stall bestående av både rutine og ungt pågangsmot, erklerer den ambisiøse Vålerenga-treneren.

Vålerenga ligger på fjerdeplass i Tippeligaen, ett poeng bak Viking på tredjeplass. Laget møter Molde i neste serierunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.