RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga henter ny spiss

TIL VIF: Deshorn Brown blir Vålerenga-spiller.
TIL VIF: Deshorn Brown blir Vålerenga-spiller. Foto: Stephen Dunn (Afp)
Sist oppdatert:
Oslo-klubben har funnet Vidar Ørn Kjartanssons erstatter.

Vålerenga henter Colorado Rapids-spiller Deshorn Brown.

Det bekrefter klubben på egne hjemmesider tirsdag ettermiddag.

Oslo-klubben har lenge vært på utkikk etter en erstatter for fjorårets toppscorer i Tippeligaen, Vidar Ørn Kjartansson, som ble solgt til kinesiske Jiangsu i januar.

FORNØYD: Kjetil Rekdal tror Vålerengas nye spiller vil ta Tippeligaen med storm.

Nå har Vålerenga blitt enige med den jamaicanske MLS-spilleren Deshorn Brown om en avtale på 3,5 år. Kun en medisinsk sjekk gjenstår før overgangen er i boks.

- Vil ta Tippeligaen med storm
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal virker å være godt fornøyd med avtalen.

- Vi har kartlagt rundt 20-25 alternative spisser. Vi har brukt god tid i dette arbeidet, nesten to måneder. Til slutt landet vi på Deshorn Brown fra Colorado Rapids, forteller Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til klubbens hjemmesider.

- Han er ekstremt hurtig, fysisk sterk og god på hodet. Han er flink til å gå i bakrom og har stor avslutningsfrekvens. Han har litt å gå på som målscorer, der skal vi utvikle han. Hadde han vært ferdig utviklet på det området, hadde vi ikke vært i nærheten av å kunne hente han hit. Han vil ta Tippeligaen med storm, forklarer Vålerenga-treneren.

Fikk hjelp Trøim
Oslo-klubben har lenge slitt med økonomien i klubben, og daglig leder, Stig-Ove Sandnes innrømmer at de har fått ekstern hjelp for å finansiere overgangen.

- Vår hovedaksjonær (Tor Olav Trøim) finansierer kjøpesummen i sin helhet, og aksjeselskapet har godkjent lønnskostnadene som kommer. Uten Trøims velvilje hadde ikke spisskjøpet vært mulig, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes.

Vålerenga ønsker ikke å kommentere hvor mye Brown koster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere